Perinteisen pistoaidan rakentamiskurssi Vaalassa

Ympäristö, Pohjois-Suomi, Koulutus, Työpaja

Pistoaitaa pellolla
Pistoaitaa Lamminahossa. Kuva Martti Koivumäki

Tervetuloa oppimaan perinteisen halkaistusta puusta rakennetun pistoaidan, ns särösaidan tekoa 24.-25.5.2024 Lamminahon talon pihapiiriin Vaalassa. Tämä perinteinen aitamalli sopii paikallisen maalais- ja kylämaiseman elementiksi ja rakennetaan täysin luonnonmateriaaleista ilman nauloja, ruuveja tai rautalankaa. Männyn rungot halkaistaan kirveen ja kiilojen avulla ja aidakset sidotaan yhteen kuusivitsaksilla.

Kurssilla rakennetaan tekemällä oppien aitaa Lamminahon talon maisemassa klo 10-16 välisenä aikana. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta aidan rakentamisesta. Voit osallistua kurssille joko vain toisena tai molempina päivinä.

Kurssi on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Mahdollisuus omakustanteiseen keittolounaaseen molempina päivinä (10e, käteismaksu). Lisäksi tarjolla kahvit kahvileivän kera.

Osallistujia pyydetään pukeutumaan ulkotyöskentelyyn sopivaan ja säänmukaiseen vaatetukseen ja huomioimaan oman tapaturmavakuutuksen voimassaolo siltä osin, että joihinkin työvaiheisiin osallistuminen sisältää terävien käsityökalujen käyttöä.

Kurssin ohjaa restaurointimestari Martti Koivumäki ja järjestää Maaseudun Sivistysliiton YMPPI – Ympäristöperinnettä Ilmastokestävästi – hanke ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Maisemat kuntoon – hanke yhteistyössä Vaalan kunnan, Senaatti-kiinteistöjen ja Museoviraston kanssa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.5. Kurssi vaatii toteutuakseen vähintään 5 osallistujaa. Maksimiosallistujamäärä 20 hlö. Alle 15- vuotiaita osallistujia pyydämme saapumaan kurssille vanhemman tmv huoltajan kanssa.

Ota yhteyttä

MKN Itä-Suomi logo
oulujärvi leader eu maaseuturahasto logot