Pellavan käsittely kasvista kuiduksi – työpaja

Ympäristö, Pohjois-Suomi, Koulutus, Työpaja, Kylille

Pellavan käsittely- työpajassa opitaan pellavakasvin muokkaamisen vaiheet, jonka lopputuloksena syntyy kehräämiseen sopivaa pellavakuitua.

Ohjelmassa siis pellavan rohkiminen (siementen poisto), loukuttaminen (kasvin puumaisen osan rikkominen), lihtaaminen (päistäreiden ja lyhyiden kuitujen erottelu) ja häkilöinti (kuidun puhdistaminen). Lisäksi tutustutaan eri liotusmenetelmiin.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tarvittavat välineet löytyvät paikan päältä. Pukeudu pölyiseen ympäristöön sopivaan vaatetukseen ja ota halutessasi mukaan hengityssuojain, sillä työskentelyssä irtoaa pölyä.

Osallistujille tarjotaan tauolla kahvia ja pientä purtavaa. Mainitsethan ilmoittautuessasi mahdollisista erityisruokavalioista.

Ilmoittaudu Marille 12.1.24 mennessä. HUOM! KURSSI ON TÄYNNÄ! Ilmoittautua voi vielä varasijoille, joita täytetään, jos peruutuksia tulee.

Voit käyttää tätä lomaketta tai ilmoittautua puhelimitse / sähköpostitse Marille. Yhteystiedot lomakkeen alapuolella.

Vaihe 1 / 2

Nimi(Pakollinen)
Sähköposti
Annathan joko sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron kurssiviestintää varten. Henkilötietojasi käytetään vain tähän tarkoitukseen ja niitä käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiseseti.

Tervetuloa mukaan!

Työpajan järjestävät Ympäristöperinnettä ilmastokestävästi- hanke (Maaseudun Sivistysliitto) sekä Maisemat kuntoon – hanke (Maa-ja kotitalousnaiset Itä-Suomi)

Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia