#Osallisuuskahvit maaliskuussa

Maahenki, Maaseudun Sivistysliitto, Osallisuus, Verkko, Webinaari, Järjestötoimijoille, Kunnille, Kylille, Vaikuttajille, Yhteisötoimijoille

Maaliskuussa pohditaan maaseudun lasten koettua hyvinvointia ja liikkumista

Miksi maaseudun lapset liikkuvat vähemmän kuin kaupunkilaislapset?

Fyysisen toimintakyvyn mittauksissa koululaisille on ilmennyt merkittäviä alueellisia eroja. Tähän liittyvät mm. etäisyydet koulu- ja harrastuspaikkoihin. Pitkät koulumatkat lisäävät autossa istumista ja vievät monesti myös ison osan päivästä. Myös lajikirjo on maaseudulla erilainen kuin kaupungissa.

”Tämä on tärkeä teema maaseudun lasten koetun hyvinvoinnin kannalta, mutta myös kuntien uuden hyvinvointitehtävän näkökulmasta. Meidän #osallisuuskahvit -tapahtumissa pyritään paitsi lisäämään yhteistä ymmärrystä myös pohtimaan ratkaisuja ja hyviä esimerkkejä. Ideoita ja keskustelua tarvitaan, koska lapset muodostavat sata prosenttia tulevaisuudesta, totetaa kehittämispäällikkö Virpi Harilahti-Juola Maaseudun Sivistysliitosta.”

Keskustelua ja kokemusten jakamista

Mitä voisimme sitten tehdä? Mistä syntyy maaseutujen koettu hyvinvointi lapsilla ja nuorilla jatkossakin? Kahveilla ovat vieraana Valtion liikuntaneuvoston erityisasiantuntija Saku Rikala ja Pudasjärven kaupungin hyvinvointipäällikkö Outi Nivakoski.

Maaseudun Sivistysliitto on järjestänyt #osallisuuskahvit-webinaareja vuodesta 2020. Webinaarit kokoavat yhteen kuntien viranhaltijoita, päättäjiä, kehittäjiä ja tutkijoita sekä muita osallisuustyöstä kiinnostuneita noin kerran kuussa kahvitunnille. Vaihtuvat aiheet käsittelevät osallisuutta ja osallisuustyötä eri näkökulmista. Tilaisuus on ilmainen osallistujille.

Lue lisää: https://www.oph.fi/fi/uutiset/2022/lasten-ja-nuorten-fyysisessa-toimintakyvyssa-merkittavia-alueellisia-eroja

https://www.pudasjarvi.fi/pudasjarven-harrastamisen-malli-palkittiin/

Tule mukaan #osallisuuskahvit keitellään perinteisesti Teams -alustalla. Lopuksi kahviarvonta 🙂

Maaliskuun #Osallisuuskahveja keitellään HYMY -verkoston pannulla.

Ota yhteyttä

Kaisa Kervinen

Koulutussuunnittelija, kansalaistoiminnan asiantuntija

kaisa.kervinen@msl.fi Lue lisää henkilöstä