Muinaiset suomalaiset jumalat luonnossa ja kulttuurissa -webinaari

Ympäristö, Verkko

Vanha kansa juhli aikoinaan kekriä loka-marraskuun vaihteessa, kun syystyöt oli saatettu valmiiksi. Kekri-perinne elää osittain edelleen. Näin kekrin aikaan mekin kokoonnumme yhteen muistelemaan omaa muinaisuuttamme.

Lämpimästi tervetuloa viettämään yhteistä iltaa kotoa käsin webinaarin äärelle.

Webinaarissa tarinoi pohjoiskarjalainen kulttuurintutkija Helena Karhu, jonka tutkimus- ja yritystoiminta on erikoistunut kansantietämykseen ja luonnonhenkiseen kulttuuriin. Tutkimme illan aikana yhdessä, kuinka muinaisuus elää ja on läsnä tämän päivän elämässämme? Mikä merkitys on muistaa vanhan kansan jumal- ja taruolentoja, vanhoja taruja ja tarinoita, tonttuja ja haltijoita?

Ikivanhat puut, kivet, kalliot ja järvenpohja ovat osa muinaisuutta, joka kytkeytyy lähtemättömästi elämäntarinoihimme ja sukuihimme. Tutkimme yhdessä, mitkä muinaiset jumal-, haltia-, emuu- tai tonttuhahmot haluavat tulla muistetuksi tänä iltana, ja annamme itsellemme luvan niin nauraa, iloita kuin tarvittaessa jopa itkeä uskomattoman hienoa kansanperinnettämme.

Luennon osuus noin 1,5 h, jonka jälkeen keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia.

Luento on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Luento toteutetaan Teams -viestintä- ja yhteistyöalustalla.

Ilmoittautumiset 3.11. mennessä (Google Forms):

Saat osallistumislinkin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen torstaipäivänä 4.11. Lisätietoja: katariina.niskanen@msl.fi / 045 3241 405

Webinaarin järjestävät Maaseudun Sivistysliiton toteuttamat Ympäristöperinne -hankkeet Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Hankkeiden yhtenä tavoitteena on tehdä tutuksi muinaisia suomalaisia jumaluuksia ja taruolentoja sekä pohtia miten ne näkyvät nykyaikana ja miettiä niiden hyödyntämistä esimerkiksi kylätapahtuman tai matkailutuotteen aiheena.

Lisätietoja