Minkinloukkujen rakentamistyöpaja sekä opastusta minkin pyyntiin

Suomen luontoon kuulumattoman vieraspienpedon minkin pyytäminen on tärkeää työtä sekä riistanhoidollisesti että luonnonsuojelun kannalta. Minkit tuhoavat vesi- ja metsäkanalintujen pesiä ja poikasia ja voivat paikallisesti vaikuttaa lintumääriin hyvinkin voimakkaasti.

Työpajassa jokainen osallistuja voi rakentaa itselleen oman minkinloukun. Lisäksi tutustutaan minkin pyyntiä koskevaan lainsäädäntöön ja saadaan parhaat vinkit niiden pyytämiseen. Työpajan kouluttajana toimii kokenut minkinpyytäjä Jussi Pirinen.

Työpaja on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumiset tarvitaan, jotta osataan varata riittävä määrä tarvikkeita ja kahvitusta. Jos mahdollista, ota kurssille mukaan käsisaha, vasara, katkaisupihdit, ruuvinväännin, porakone, poranteriä ja ruuvikärkiä. Työkaluja on toki tarjolla myös järjestäjien puolesta.

Ilmoittautumiset 25.4. mennessä osoitteeseen reeta.ronkko@msl.fi tai puh. 050 326 7889 (myös tekstiviestit ja WhatsApp).

Työpajan järjestää Concrete actions for biodiversity (CONABI) -hanke yhteistyössä Pohjois-Karjalan biosfäärialueen ja Jongunjoen kyläseuran kanssa.

Ota yhteyttä