Maatalousperinteet tutuksi

Ympäristö, Verkko, Webinaari, Kylille
pistoaita ja pelto

Webinaari maatalousperinteistä 24.3. klo 18 – 20

Palaa hetkeksi vanhoihin hyviin aikoihin webinaarissamme, jossa käymme läpi perinteisen maatalousyhteiskunnan vuodenkiertoa. Pääset kuulemaan maatalouden arjesta, keskeisistä töistä ja juhlista sekä tutustumaan niihin liittyviin perinteisiin. Monet maatalouden perinteet ja perinnejuhlat laskiaisesta jouluun tarjoavat myös tänä päivänä mahdollisuuksia erilaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.

Ohjelma

18:00 Tilaisuuden avaus

18:10 Maatalouden vuodenkierto ja vuotuisjuhlat
Maria Vanha-Similä, amanuenssi, Suomen Maatalousmuseo Sarka

Vuotuisjuhlat kiinnittyivät ennen tiiviisti maatalouden töihin ja vuodenkiertoon. Niitä odotettiin ja ne katkaisivat tavallisen työntäyteisen arjen. Vuotuisjuhlat olivat keskeisiä myös maataloudelle tärkeän sään ennustamisen tarkkailuajankohtia. Millaisia olivat maatalouden arki ja työt eri vuodenaikoina, mitä ennen syötiin ja millaista tapakulttuuria vuotuisjuhliin liittyi? Esityksessä on runsaasti kuvia.

19:30 Maatalousperinteestä tapahtumaksi
Reeta Rönkkö, Kyläkehittäjä, Maaseudun Sivistysliitto

Miten maatalousperinnettä voisi hyödyntää meidän kylän tapahtumissa tai juhlissa? Laitetaanpa tulille helavalkeat tai järjestetään oikein kunnon kekrijuhlat! Maaseudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalassa toteutettavat Ympäristöperinne -hankkeet tarjoavat apua ja kursseja perinnetapahtumien toteuttamiseen. Ideoidaan yhdessä!

20:00 Tilaisuuden päätös

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille!

Ilmoittaudu mukaan 22.3. mennessä!

Tilaisuus järjestetään Teams-alustalla. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla osallistumislinkki tilaisuuteen.

Tilaisuuden järjestävät ympäristöperinnehankkeet, joita toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto.

Lisätietoja