Luonnonlaidunpäivä – Kiihtelysvaara

Ympäristö, Itä-Suomi, Koulutus, Kylätapahtuma

Luonnonlaitumia ovat niityt, hakamaat ja metsälaitumet, joilla karja laiduntaa Laiduntava karja säilyttää avointa maisemaa ja lisää luonnon monimuotoisuutta. Luonnonlaidun on elinympäristö monelle eri kasvi- ja hyönteislajille. Karjan hoitamiseen ja laitumen ylläpitämiseen tarvitaan ympäristöyrittäjä.

Ohjelma: Määtän majalla on tietoa lampaista, luomusta, laiduntamisesta ja ympäristöyrittäjyydestä. Teemme laitumen sisäpuolelle ohjattuja retkiä, klo 10.30, 11.30 ja 12.30. Tutustumme laitumen eliöstöön, lampaiden hoitoon ja laidunnuksen merkitykseen luonnossa.  Laitumelta avautuu myös pohjoiskarjalainen vaaramaisema. Lisäksi voi tutustua vasta siirrettyyn luhtiaittaan Kiihtelysvaaran kotiseutumuseolla (Mäkräntie 2). Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Yhteistyökumppanit: Tuulikummun tila ja lampuri-viljelijä Suvi Myller Joensuun Kiihtelysvaarasta, Yhteinen ympäristö – elinvoimaa ympäristöstä -hanke sekä Savo-Karjalan luomuyhdistys ry, Pohjois-Karjalan lampurit ry, Kiihtelyksen kyläyhdistys ja Kiihtelysvaara -Seura ry.

Lisätietoa: maisema- ja ympäristöasiantuntija Päivi Jokinen, paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi p. 040 301 2409

Ota yhteyttä

Tanja Airaksinen

Projektikoordinaattori

+358 45 120 4259 tanja.airaksinen@msl.fi Lue lisää henkilöstä