Luonnon monimuotoisuus kunnissa – tehdään yhdessä

Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Itä-Suomi

Miksi luonnon monimuotoisuus on tärkeää kunnalle ja miten se parantaa kuntalaisten hyvinvointia? Jos LUMO-työn kehittäminen kiinnostaa teidän kuntaa, LUMOAVA-hankkeesta saatte tukea ja ideoita suunnitteluun ja toteuttamiseen. Hankkeeseen mahtuu mukaan rajallinen määrä kuntia, joten nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen.

Maaseudun Sivistysliitto ja Suomen ympäristökeskus toteuttavat LUMOAVA – Luonnon monimuotoisuus maaseudun voimavarana -hanketta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. LUMOAVA-hankkeen tavoitteena on parantaa luonnon monimuotoisuutta käytännön toimenpiteillä yhdessä kuntien ja kylien kanssa. Hankkeessa lisätään toimijoiden tietämystä, ymmärrystä ja yhteistyötä luonnon monimuotoisuuden ja ympäristönhoidon aloilta.

Kutsumme hankealueen kuntia mukaan luonnon monimuotoisuustyöhön ja kuulemaan lisää LUMOAVA -hankkeesta ja sen tarjonnasta kunnille!

Ohjelma

  • 13:00 Tilaisuuden avaus, Mikko Savolahti, erikoistutkija, Suomen ympäristökeskus
  • Mitä kuntien LUMO-työ tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?, Riku Lumiaro, erityisasiantuntija, Suomen ympäristökeskus
  • LUMO-työ Janakkalan kunnassa, Tuuli Vähälä, ympäristösuunnittelija, Janakkala
  • LUMOAVA -hankkeen esittely, mitä tarjolla kunnille ja kyliin, Tanja Airaksinen, Maaseudun Sivistysliitto ja Riku Lumiaro, erityisasiantuntija, Suomen ympäristökeskus

Keskustelua, yhteenveto ja tilaisuuden päätös viimeistään 14:30

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.5. tästä linkistä.

Tilaisuus toteutetaan Teams-alustalla.

Tilaisuuden järjestää LUMOAVA – Luonnon monimuotoisuus maaseudun voimavarana -hanke, jota toteuttavat Maaseudun Sivistysliitto ja Suomen ympäristökeskus. Hankkeen kautta kunnille on tarjolla maksutonta neuvontaa ja tukea oman alueen luonnon monimuotoisuustyöhön.

22.5. vietetään kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää!

Ota yhteyttä

Tanja Airaksinen

Projektikoordinaattori

+358 45 120 4259 tanja.airaksinen@msl.fi Lue lisää henkilöstä