Koivikon Elomarkkinat Kiteellä

Ympäristö

Kiteen Koivikon kartanolla järjestetään perinteiset Elomarkkinat. Paikalle saapuvat nähtäväksi tämän päivän ja perinteisiä maatalouskoneita, MTK Keski-Karjala valmistaa herkullista ruishuttua, Kievarissa on lounasta, tykissä pihalla hernekeittoa, jälkiruoaksi Marttojen muuripohjalettuja tai muita herkkuja mitä markkinamyyjien kojuista löytyy.

Maaseudun Sivistysliiton Ympäristöperinne-hanke järjestää maidon separoinnin työnäytöksen perinteisellä separaattorilla kello 11:00 ja 12:00. Lisäksi luvassa lapsille ja lapsenmielisille askartelua luonnonmateriaaleista käpylehmien, kaarnaveneiden ja tuohisormusten parissa koko markkinoiden ajan eli kello 10-14.

Tapahtumassa on lapsille myös puuhun kiipeilyä. Se tapahtuu kiipeilyohjaajan valvonnassa ja valjaissa. Varmasti jännittävää!

Luvassa myös Koivikon kartanon esittelykierroksia! Koivikolla on jo maanviljelystä, maitokarjaa, ratsastustoimintaa, rehun myyntiä. Kievarissa ravintolaa hoitaa Annin Kartano Oy, tulevan kyläkaupan remontti on valmis, majoituspalveluita lyhyt- ja pitkäaikaiseen vuokraukseen, 100 hengen auditorio, yritystiloja vuorattavana, jumppasali, kiipeilyseinä, mielenkiintoinen historia.

Koivikon kartano toimii myös opetustilana, joten Riveria esittelee tapahtumassa oppimisympäristöä kiinnostuneille.

Markkinatorilta löytyy paikallisten tuottajien omia tuotteita, herkkuja, käsitöitä, koruja ja kasveja!

Tervetuloa!

Tapahtuman osajärjestäjänä on Maaseudun Sivistysliiton Ilmastotekoja ympäristöperinteestä -hanke, jota rahoittaa Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto sekä Pohjois-Karjalan Maaseutupalvelut.