Kesäinen ketoretki Noljakassa

Ympäristö, Itä-Suomi, Kylätapahtuma, Kylille

Tervetuloa mukaan tiistaina 22.6. kello 17:00 kesäiselle retkelle tutustumaan Noljakan Koivuvaaran tilan ja Höytiäisen kanavan suistoalueen luontoon. Retken aikana kierretään yhdessä Noljakan luontopolku. Polun varrella tutustutaan ketojen hoitoon, alueella laiduntaviin lehmiin ja lampaisiin sekä suistoalueen rikkaaseen lintulajistoon ja Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen toimintaan alueella.

Retken päätteeksi tarjolla lettukahvit!

Retken kulku

Kokoontuminen kedon laidalle (Noljakankaaren päässä, kääntöpaikka) kello 17:00.

Luontopolku on reilut 2,5 kilometriä pitkä ja koostuu suurimmaksi osaksi pitkospuista. Kumisaappaat ovat tarpeen! Retki kestää noin kaksi tuntia, jonka päätteeksi Noljakan asukasyhdistys tarjoaa lettukahvit kello 19:00. Retkellä tehdään pysähdyksiä, joiden aikana kuullaan alueen luonnosta ja hoidosta.

Retkellä mukana puhumassa:

  • Ketoluonnosta Hanna Keski-Karhu, luonnonsuojeluasiatuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
  • Maisemanhoitoyrittäjyydestä Päivi Jokinen, Maisema- ja ympäristöasiantuntija, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria (Yhteinen ympäristö – elinvoimaa ympäristöstä -hanke)
  • Lampaiden ja lehmien hoidosta Riikka Rahikainen, Citylampuri, Maaseudun Sivistysliitto
  • Linnustosta Hannu Lehtoranta, puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset ma 21.6. mennessä: katariina.niskanen@msl.fi tai puh. 045 3241 405

Maaseudun Sivistysliitto yhdessä Noljakan asukasyhdistyksen ja Joensuun kaupungin kanssa ovat pitäneet huolta Noljakan arvokkaasta kulttuurimaisemasta jo yli 20 vuotta. Retken järjestävät Maaseudun Sivistysliiton Ilmastotekoja ympäristöperinteestä -hanke sekä Noljakan asukasyhdistys.