Kauhavan kylillä veistetään lintuja

Ympäristö, Länsi-Suomi, Koulutus, Kylille

Tule veistämään lintuja moottorisahalla

Kauhavalle Ämpinsillan ympäristöön halutaan rakentaa jotain kolmelle kylälle yhteistä, kolmen läheisen kylätalon tuntumaan. Nyt aletaan rakentaa veistospuistoa, jonka aiheena ovat jokialueelle tärkeät linnut. Kahden päivän ajan moottorisahataitelija Juha Käkelä ohjeistaa kyläläisiä veistämään haluamiaan lintuja.

Veistokset jäävät kylille yhteiseen puistoalueeseen. Patsaiden lopullinen sijoituspaikka ja -ajankohta varmistuu myöhemmin. Kerromme myöhemmin veistospuiston pystytystalkoista lisää. Olkaa kuulolla!

Veistäjille: Muutama paikka on vielä vapaana. Viikonloppukurssi on osallistujille ilmainen. Mukaan otetaan kymmenen kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Juha Käkelä tuo tarvittavat varusteet ja veistoon sopivan sahan. Oman sahan ja turvahousut voi myös halutessaan ottaa mukaan. UPM-Kymmenen lahjoittama puutavara odottaa jo veistäjiä Kleemolan kylätalolla.
Veistokurssille osallistujille tarjotaan kahvia klo 10 ja 14 sekä keittolounas klo 12 molempina päivinä. Nuotiolla on myös mahdollisuus paistaa makkaraa ja mehuakin on tarjolla.
Kurssille otetaan osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja voi osallistua myös alueen ulkopuolelta. Ilmoittaudu ke 16.6. 2021 mennessä alla olevalla lomakkeella.

Yleisölle: Tervetuloa kannustamaan veistäjiä paikan päälle. Työt valmistuvat sunnuntaina iltapäivällä. Yleisölle on puffetti, josta voi ostaa makkaraa ja mehua.

Ohjaaja Juha Käkelä toimii Maaseudun Sivistysliiton palkkaamana kylätaiteilijana.

Kurssia ovat järjestämässä myös:
Kleemola-Varpula-Varvaan ja Alakylän kyläyhdistykset sekä Kankaan-Ikolan Kyläseura Tempaus
ja Leader Aisapari

Lisätietoja:
Heli Kallio-Kauppinen, 041-3139157 heli.kallio-kauppinen@msl.fi
Marita Mattila, 040 765 6201, kylille@aisapari.net
Päivi Kultalahti, 0400 239 539, paivi.kultalahti@aisapari.net


Ilmoittaudu tässä, vielä on muutama paikka vapaana:

Tutustu ympäristötoimiimme myös Instagramissa @mslymparisto

Tutustu käytännön ympäristötekoihin

Uusimmat tapahtumat