Osallisuus osana kunnan rakenteita

Osallisuus, Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Keski-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjois-Suomi, Verkko, Webinaari, Kunnille

Osallisuus osana kunnan rakenteita

KestäväMaaseutu -hankkeen tarjoamat työpajat pilottikunnille alkavat tammikuussa. Osallisuustyöpajat sopivat sinulle ja kollegoillesi jos:

  • Haluatte selvittää mitä osallisuus on ja miten sitä voisi lisätä teidän kunnassanne
  • Päivitätte strategiaa ja pohditte, kuinka osallisuus ja vuoropuhelu näkyvät päätöksenteossa ja palvelujen kehittämisessä
  • Haluatte osallisuustyöstä suunnitelmallisempaa tai laaditte kunnalle osallisuussuunnitelmaa
  • Olet Ilomantsin, Viitasaaren, Tammelan, Posion tai Karvian viranhaltija, päättäjä tai osallisuustyöstä kiinnostunut

Työpajat ovat maksuttomia ja niiden sisällöt on laadittu KestäväMaaseutu- hankkeen kuntakierrosten keskustelujen pohjalta. Voit osallistua yhteen tai kaikkiin niistä. Ensimmäisessä työpajassa asiantuntijavieraana on Päivi Kurikka Kuntaliitosta. Työpajassa kuullaan osallisuudesta ja siitä, millainen on tulevaisuuden kunta. Työpajassa tutustutaan myös esimerkkeihin eri puolilta Suomea.


OHJELMASSA TI 11.1. KLO 9-11:

* Osallisuustyö kunnissa / Päivi Kurikka, Kuntaliitto* Lisää vuoropuhelua osaksi päätöksentekoa ja palvelujen kehittämistä / Virpi Harilahti-Juola, MSL* Osallisuustyön menetelmät ja hyvät käytännöt, Case-esimerkkejä eri puolilta Suomea / Kaisa Kervinen, MSL
TYÖPAJASSA POHDITAAN MYÖS:* Mitä osallisuutta lisääviä toimenpiteitä teidän kunnassanne voisi toteuttaa? * Mitä tehdään jo tällä hetkellä?* Tavoitteiden ja toimenpiteiden asettelua.

Työpajat järjestetään Teams -alustalla

Ilmoittaudu mukaan