Meidän kylän jätekimppa -työpaja

Ympäristö, Työpaja, Kylille
Jätekatos

Haja-asutusalueen talouksilla on usein sekajätteitä varten joko oma jäteastia tai sitten käytetään aluekeräyspistettä. Nämä ovat yleensä kalleimpia vaihtoehtoja. Jätteiden lajittelupisteet taas sijaitsevat pääosin taajamissa. Oman kyläalueen jätehuoltoa voidaan kuitenkin kehittää vaikkapa perustamalla sekajätekimppoja. Samalla säästetään kustannuksissa. Useamman talouden tai vaikka koko kylän jätekimpan avulla myös lajittelun kehittäminen on usein mahdollista.

Työpajan sisältö

Tilattavissa on yhden päivän tai kahden illan jätehuollon kehittämistyöpaja. Työpajassa käydään läpi kylän jätehuollon nykytila sekä ideat, toiveet ja mahdollisuudet jätehuollon kehittämiseksi. Suunnitellaan ja valmistellaan sekajätekimpan perustaminen, jos kylä niin päättää. Selvitetään mahdollisuudet lajittelun järjestämisestä jätekimpan yhteyteen.

Tarvittavat resurssit / materiaalit

Tarvitaan ennen kaikkea intoa ja halua oman kylän jätehuollon kehittämiseen ja jätekimpan perustamiseen! Lisäksi tarvitaan sopiva kokoontumistila jätetyöpajan järjestämiseen. Kylä sitoutuu jakamaan työpajan kutsut tai kutsuu muulla tavalla kyläläiset koolle. Ennen työpajaan osallistumista osallistujien kannattaa varmistaa oman kiinteistönsä jätehuollon nykytila (eli onko oma keräysastia, onko aluekeräyspisteen käyttäjä vai joku muu)

Kohderyhmä

Työpaja sopii jätehuollon kehittämisestä kiinnostuneille kylille tai kylän osille sekä vapaa-ajan asukkaille.

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät materiaalit

Ei valittuja sivuja