Romurinsessan vuosi oli täynnä antoisia kohtaamisia

ITE-taide, Maaseudun Sivistysliitto, Blogi

Vuoden 2022 ITE-taiteilija Marjut Kauppisen, Romurinsessan vuosi on ollut täynnä elämyksiä ja hienoja kohtaamisia. Taidenäyttelyt, työpajat ja taideteosten luominen ovat pitäneet ITE-taiteilijan kiireisenä.

Vuosi lähti vauhdikkaasti liikkeelle taiteen parissa – oli taidevartteja eri ikäisten asiakkaiden kanssa, tapaamisia ja kokemusten vaihtoa muiden ITE-taiteilijoiden kanssa.

Tunnettuus ja näkyvyys omalle taiteelle kasvoi laajasti. Kesällä Onnelassa, Marjutin pihapiirissä kävi noin 700 vierailijaa. Marjutin Facebook- ja instagram-tilien seuraajamäärä on kasvanut vuoden aikana hurjasti. Esim. Facebookin seuraajamäärä kasvoi yhden kuukauden aikana 1500 seuraajalla. Näkyvyys mm. somessa toi mukanaan runsaasti yhteydenottoja omaishoitajilta, median edustajilta ja jopa Kauppisten sukuseurasta.

Taiteen tekemisen ohella Marjut työskentelee viriketoiminnan ohjaajana kolmena päivänä viikossa. Marjut on todennut tämän työskentelytahdin olevan sopiva nykyisessä elämäntilanteessa

Kuopion näyttely oli huima kokemus

Romurinsessan ja Löpöpunkin eli Joona Hammin yhteisnäyttely Kuopion korttelimuseossa 20.5.–23.10.2022 oli huikea menestys. Näyttely tavoitti upean yleisömäärän, 10 151 kävijää.

Kuopion näyttely oli ammattitaitoisesti tuotettu ja siitä jäi sanoinkuvaamattoman ihana fiilis. Oli todella mielenkiintoinen kokemus nähdä oman käden jälki erilaisessa ympäristössä.

Loppuvuoden ohjelmassa oli vielä kaksi pienempää näyttelyä, Taito Varsinais-Suomen ylläpitämässä Kompuuki-galleriassa Salossa ja Marjutin kotikunnan Lapinlahden kirjastossa

Mitä seuraavaksi?

Marjut on saanut taiteen tekemisestä pelkästään positiivista palautetta. Asiakkaat ovat kertoneet saaneensa intoa omaan kierrätykseen ja inspiraatiota ja ajatuksia omaan taiteen tekemiseen ja käsitöihin yleensä.

kuva: Mari Kekäläinen

Asiakkailta saatu kannustus ja hyvä palaute sekä juhlavuoden kokemukset yleensä ovat osoittaneet, että Marjut on tyytyväinen valitsemallaan tiellä. Hän suunnitteleekin siirtyvänsä siirtyvänsä kokopäiväiseksi taiteilijaksi. Lisäksi vapaaehtoistyö taiteilijuuden ohella kiinnostaa. Vuodelle 2023 on jo tiedossa muutamia näyttelyitä ja kesällä työpajat Onnelan mailla jatkuvat.

Onnelassa riittää kaikenlaista puhdetta – 2 vuohta, 3 pässiä, kalkkuna, pupu, kanoja ja kukko sekä 2 koiraa vaativat oman osansa taiteilijan arjesta. Marjutin haaveena olisi kotiuttaa vielä lisää eläimiä pihapiiriin. Ponin ja aasin hankinta siintää jossain lähitulevaisuudessa.

Marjut Kauppinen Onnelassa (kuva: Olli Lähdesmäki)

Terveiset vuoden 2023 ITE-taiteilijalle

Marjut kannustaa kaikkia ITE-taiteilijoita heittäytymään taiteen vietäväksi. Vuoden 2023 ITE-taiteilijalle hän antaa ohjeen olla oma itsensä ja tehdä vuodesta oman näköinen. ”Rohkeasti omalla linjalla – tee juuri siten, miltä sinusta tuntuu!”