Toiminta

Toiminta

Olemme koonneet tänne kaikki Maaseudun Sivistysliiton vetämät hankkeet ja toimenpiteet, jotka ovat juuri nyt aktiivisia ja joihin sinä voit osallistua. Tapahtumia on eri puolilla Suomea, ja toiminta on kaikille avointa.

Etsitkö paikallistoiminnan kehittämiseen uudenlaisia tapoja ja työkaluja? Haluatko uusia näkökulmia ympäristönhoitoon? Arvostatko lähiruokaa ja paikallisherkkuja? Entä kaipaatko lisää tietoa vähähiilisyydestä tai etsitkö väyliä kansalaisvaikuttamiseen? Sykkiikö sydämesi ITE-taiteelle? Tai haluatko oppia lisää muista kulttuureista ja tutustua paikkakunnallasi asuviin uussuomalaisiin?

Vasemman palstan otsikoista löydät tietoa ajankohtaisista hankkeista ja tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

Toiminnassamme on kolme pääteemaa

Kansalaisvaikuttaminen
tarkoittaa aktiivisen kansalaisyhteiskunnan vaalimista. Avainasioina ovat aito, vastuullinen ja omintakeinen yhteisten asioiden hoitaminen. Toiminnan keskiössä on kylien ja yhteisöjen kehittyminen entistä vireämmiksi, ajankohtaiset keskustelut yhteiskunnallisista teemoista, sekä ekologisten ja vähähiilisten tekojen toteuttaminen osana omaa arkeamme.

Ympäristösivistys
tarkoittaa kokemuksellista ja vastuullista suhdetta luontoon ja ympäristöömme.  Ympäristösivistyksen toimintaa teemme viiden e:n periaatetteella: eettinen, esteettinen, ekologinen, emotionaalinen ja ekonominen suhde luontoon ja luonnon käyttöön on kaiken perusta. Toiminnassamme erityisesti ympäristötaide, yhteisötaide ja ympäristöluotsitoiminta rohkaisevat kansalaisia ympäristösivistykselliseen pohdintaan ja toimintaan.

ITE-taide
on suomalaista nykykansantaidetta. Nostamme esiin uusia itseoppineita taiteilijoita ja huolehdimme siitä, että ITE-taide säilyy olennaisena osana elävää ja persoonallista kulttuuriperintöämme.

Maaseudun Sivistysliiton meneillään olevia hankkeita

Hankkeiden kotisivuille pääset linkkien kautta:

Green Care
LuoKSe-hanke
, Keski-Suomi 2016–2018

ITE-taiteen kartoitukset
ITE Saimaalla
2016–2017
ITE Pirkanmaalla 2016–2018

Hiiliviisaat kylät
Kohti vähähiilisiä kyliä, Pohjois-Karjala 2016–2018
5E kylät – vähähiiliset yhteisöt, Pohjois-Suomi, Kainuu, 2016–2018
5E kylät – vähähiiliset yhteisöt, Pohjoinen Keski-Suomi 2016–2018

Hyvän mielen paikat -hanke, Pohjois-Pohjanmaa 2016–2018
Hyvän mielen paikat, Pudasjärvi
Hyvän mielen paikat, Pyhäjoki
Hyvän mielen paikat, Tyrnävä

Karhufestivaali
Metsän kansaa – Karhufestivaali, Ilomantsi 2017

Vastaanottava Tunturi-Lappi, 2016–2018