WasteLess Karelias -hanke ehdolla ARCTIC AWARDS 2022 -kilpailun voittajaksi 

Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Uutinen
Jätetaidetta ja puutarhanhoitoa yhdistävä syötävä teos Nurmeksessa kesällä 2020.

WasteLess Karelias -hanke on päässyt kolmen finalistin joukkoon Arctic Awards 2022 -hankekilpailussa. 

WasteLess Karelias–hankkeen v. 2018-2022 päämääränä oli ehkäistä Pohjois-Karjalan ja Venäjän Karjalan maaseutualueiden roskaantumista ja parantaa kylien jätehuoltoa. Hankkeessa kannustettiin paikallisia asukkaita, viranomaisia ja yrityksiä kehittämään jätteiden kierrätystä ja maaseudun elinympäristöjä. Lisäksi selvitettiin myös kylien roskaantumisen nykytilaa sekä toimijoiden ja asukkaiden asenteita, tietämystä ja halukkuutta jätteiden kierrätykseen ja jätteiden synnyn ehkäisyyn. Maaseudun kyliin rakennettiin jätepisteitä sekä järjestettiin siivoustalkoita, jätetaiteen työpajoja ja jäteaiheinen Trash Art –festivaali. 

Maaseudun Sivistysliiton roolina WasteLess Karelias -hankkeessa oli etenkin jätepisteiden toteuttaminen yhdessä kohdekylien kanssa sekä jätetaiteen työpajojen järjestäminen. 

Hankkeen vetäjä oli Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja hankkeessa mukana olivat Maaseudun Sivistysliitto, Institute of Economics of the Karelian Research Center (IoE) sekä Suomen ympäristökeskus (SYKE). 

Anna äänesi, voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella

Arctic Awards on vuosittainen kilpailu, jossa tuodaan esiin menestyksekkäitä hankkeita, jotka keskittyvät arktisen alueen kannalta erityisen tärkeisiin aiheisiin. 

Kilpailussa palkitaan arktisen alueen rahoitusohjelmien parhaimmistoa. Tänä vuonna finalistien valinnassa painotettiin erityisesti työtä kestävän kehityksen edistämisessä, alueen asukkaiden ja toimijoiden osallistamista ja sitouttamista hankkeeseen sekä luovuutta. 

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella. Nyt voit antaa äänesi tämän vuoden parhaalle arktiselle yhteistyöprojektille

Äänestys on auki 25.1.2023 klo 16.00 asti ja kilpailun voittaja julkistetaan alkuvuonna 2023 järjestettävässä arktisen alueen yhteistyötapaamisessa. 

Lisätietoa: 

Reeta Rönkkö, Maaseudun Sivistysliitto, reeta.ronkko@msl.fi, p. 050 326 7889 

Maaseudun Sivistysliitto: Jätehuoltoa kylillä

WasteLess Karelias -hankkeen sivut 

Arctic Awards -äänestys

Arctic Awards Facebookissa 

Kysy lisää