Taitoliiton Vuoden käsityökumppani 2022 tunnustus Maaseudun Sivistysliitolle

ITE-taide, Maaseudun Sivistysliitto, Taide, Uutinen

Taitoliitto ja Taitojärjestöt palkitsivat ensimmäistä kertaa järjestetyssä Käsityögaalassa vuoden käsityövaikuttajia. Vuoden käsityökumppani 2022 -tunnustus myönnettiin Maaseudun Sivistysliitolle käsityöalan edistämisestä yhteistyössä Taitojärjestön kanssa.

Taitoliitto mainitsee perusteluissaan:

”Yhteistyö Maaseudun Sivistysliiton kanssa on ollut sujuvaa ja heillä on aina innostunut ote tekemiseen. He ovat omassa toiminnassaan tuoneet uusia avauksia myös käsityön kenttään ja sen myötä olleet kehittämässä toimialaa. ITE-taide toimii vahvasti käsityön ja taidekentän rajapinnassa ja esimerkiksi yhteistyö Taito Varsinais-Suomen Saloon perustetun ITE-taiteen gallerian kanssa on mahdollistanut uudenlaisten yleisöjen ja tekijöiden kohtaamiset.

”Kiitämme Taitoliittoa tästä tunnustuksesta. On ilo huomata, että pitkäjänteinen työmme ITE-taiteen ja käsityön esille nostajana huomataan”, kertoo kulttuurituottaja Raija Kallioinen Maaseudun Sivistysliitosta.

”Tuomme ITE-taiteen parissa tehdyssä työssämme esiin vahvasti myös arvostusta niille moninaisille kädentaidoille, joita ITE-taiteilijat käyttävät ilmaisussaan.”

Taitoliiton kanssa tehtävästä monipuolisesta yhteistyöstä esimerkkinä on Maaseudun Sivistysliiton taustatuki Taito Varsinais-Suomen Saloon perustamalle Kompuuki-gallerialle. Konkreettinen tekomme kädentaitojen saralla on myös ITE-juhlavuonna toteuttamamme Arjen luovuus -kampanja, jossa innostimme ihmisiä käyttämään erilaisia taitojaan ja osaamistaan luovasti arkensa rikastuttajina. Julkaisimme Arjen luovuus -korttisarjan, jossa vinkkeinä jaettiin mm. Ullakaisa Kaarlelan elämänkuvien kirjonta, arkkiatri Risto Pelkosen kaarnaveistely sekä moottorisahaveistäminen.

Ullakaisa Kaarlelan kirjontateos ”Yhdessä”

Lisätietoa

ITE-taiteen sivusto

Galleriatoiminnan käynnistäjän, Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtajan Tiina Aallon haastattelu

taito.fi: Käsityögaalassa palkittiin käsityöalan vaikuttajia ja tekijöitä