Raahessa kokeillaan joukkorahoitusta: Kylmäniemestä kaupungin paras piknikpaikka?

Osallisuus, Yhteisökehittäminen, Uutinen

Raahessa kokeillaan joukkorahoituskampanjaa ulkokalusteiden hankkimiseksi raahelaisille rakkaalle Kylmäniemen uimarannalle. Kampanjan kautta jokainen Kylmäniemen uimarannan käyttäjä ja ystävä voi halutessaan osallistua ulkokalusteiden hankintaan, ja siten piknikunelman toteuttamiseen.

Kylmäniemi on monelle kaupunkilaiselle mieluisa uimapaikka, lähiretkikohde tai pysähtymispaikka ulkoilulenkin varrella. Rannalta kuitenkin puuttuvat ulkokalusteet, joissa vaikkapa nauttia retkieväitä. Kalusteiden puute nousi esiin keväällä 2021 tehdyssä kyselyssä. Kesällä rannan tuunaustalkoiden tiimellyksessä syntyi ajatus kalusteiden hankkimisesta yhteistyössä paikallisen Koulutuskeskus Brahen kanssa.

Nyt Brahen opiskelijat ovat suunnitelleet Kylmäniemen maisemaan sopivat, monikäyttöiset ja pitkäikäiset kalusteet. Ne on tarkoitus pystyttää Raahen kaupungin ylläpitämälle uimaranta-alueelle alkukesällä 2022, jos joukkorahoituskokeilu onnistuu.

Joukkorahoituksella haetaan varoja muun muassa kalusteiden pystyttämiseen tarvittaviin maatöihin. Mesenaatti.me -joukkorahoituspalvelun kampanjasivulla tukija voi valita eri tukisummista ja vastikkeista itselleen sopivimmat. Kampanjan minimitavoite on 5500 euroa. Ellei sitä saada kasaan helmikuun loppuun asetettuun takarajaan mennessä, kampanja raukeaa ja rahat palautetaan tukijoille.

Joukkorahoituksesta osallistumisen keino perinteisten talkoiden rinnalle
Kylmäniemen ranta on yksi kymmenestä #tääonmulletärkee -kohteesta Pohjois-Pohjanmaalla. Kohteet ovat lapsuus- ja kouluajan ympäristöjä, joiden nuoret aikuiset toivovat säilyvän jatkossakin.

Kohteiden hyväksi tehtyjen konkreettisten toimien lisäksi Tää on mulle tärkee -toiminnassa on etsitty myös ”uuden sukupolven vaikuttamis- ja osallistumiskeinoja” perinteisten talkoiden rinnalle. Nyt kokeillaan, innostuvatko raahelaiset joukkorahoituksesta tapana olla mukana itselle tärkeän kohteen kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

Ja samalla – toivottavasti – toteutetaan piknikunelmia!

Seuraa kampanjaa Facebookissa

Tää on mulle tärkee -hanketta rahoittaa EU:n Maaseuturahasto.  
Lue lisää Tää on mulle tärkee -hankkeesta