Projektikoordinaattori Mikko Hyvärinen palkittiin Nouseva Rannikkoseutu Leaderin Ympäristöteko-palkinnolla

Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Uutinen
Maaseudun Sivistysliiton projektikoordinaattori Mikko Hyvärinen ja Ympäristöteko-palkinto. Kuva: Harri Kontio, Leader-viestintä, Nouseva Rannikkoseutu ry

Mikko Hyvärinen veti Nouseva Rannikkoseutu Leaderin – Norsun – rahoittamaa Ilmastoviisaat Kylät -hanketta vv. 2022-2024. Hankkeen avulla haluttiin aktivoida alueen toimijoita arjen ilmasto- ja ympäristötekoihin.

”Mikko on herätellyt ihmisiä ja yhteisöjä positiivisella asenteellaan huomaamaan, että jo pienillä teoilla on merkitystä ja että kaikki pystyvät tekemään omanlaisiaan toimia ympäristön hyväksi. Tutuksi on tullut niin permakulttuuri, ilmastoystävälliset energiaratkaisut, maisemapellot, arkinuukailu, kotitarveviljely, luonnon monimuotoisuus kuin biohiiletyskin”, kertoo Riikka Hautala, Norsun toiminnanjohtaja.

”Kiitän Norsua tästä tunnustuksesta. Yhdessä tätä työtä tehdään – yhteisen ympäristön hyväksi”, kertoo Mikko Hyvärinen.

Kiitos Mikko ihmisläheisestä ja positiivisesta asenteestasi, jonka avulla olet saanut jo monet alueemme yhteisöt mukaan yhteiseen työhön ympäristön hyväksi.

”Maaliskuussa alkaneessa jatkohankkeessa, Ympäristöviisaat Maaseutuyhteisöt, Mikon aloittamaa hyvää työtä jatketaan ja lisäksi uusina toimina tehdään kylien ympäristösuunnitelmia, koulutetaan paikallisjeesaajia sekä tunnistetaan ja tunnustetaan yhteisöjen ympäristöosaamista”, kerrotaan Nouseva Rannikkoseutu Leaderistä.

Norsun vuosikokous palkitsee vuosittain maaseudun kehittäjän, tulokkaan, sekä parhaan Yhteisö- tai Nuoriso-Leader -projektin ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa Ympäristöteon. Palkitut ovat Norsun hanketoimijoita tai muutoin paikallista kehittämistä edistäneitä henkilöitä tai yhteisöjä. Palkinnoilla halutaan kiittää hyvästä työstä ja nostaa esille ansioituneita tekijöitä.  

Muita palkittuja olivat:

  • Maaseudun kehittäjä: Raahen Teatteri ry
  • Tulokas: Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry
  • Nuoriso Leader -stipendi: Kirottu Korjaamo

Lisätietoa

Mikko Hyvärinen

projektikoordinaattori

+358 40 484 1454 mikko.hyvarinen@msl.fi Lue lisää henkilöstä