Pekka Perttula jatkaa Maaseudun Sivistysliiton puheenjohtajana

Maaseudun Sivistysliitto, Uutinen

Maaseudun Sivistysliiton edustajisto kokoontui poikkeusoloissa pitämään kokoustaan etäyhteyksien varassa. Puheenjohtaja, valtiotieteiden tohtori Pekka Perttula kiitti johtoa ja työntekijöitä päättymässä olevan vuoden haasteista selviytymisestä ja jäsenjärjestöjä koulutusyhteistyön kehittymisestä. Tyytyväisyyden aiheena on myös Ajatuspaja Alkion toiminnan käynnistyminen.

”Maaseudun Sivistysliitolla on komea nimi, jossa sen jokaisella sanalla on arvokas merkitys. Maaseutukulttuuri ja maaseutu luonnonvarana on noussut korona-aikana uudella tavalla esiin”, Perttula totesi.

Perttula myös nosti esiin Maaseudun Sivistysliiton yli kaksi vuosikymmentä tekemän työn ITE-taiteen parissa, minkä johdosta nyt pystytään viettämään ITE-juhlavuotta. ”Tämä on arvokas kulttuuriteko ja erinomaista työtä, jonka merkitys tullaan vielä tulevaisuudessa nostamaan korkealle”, Perttula arvioi.

MTK:n järjestöjohtaja Matti Voutilainen toimi sujuvasti kulkeneen kokouksen puheenjohtajana. Edustajisto hyväksyi liiton vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja budjetin.

Pekka Perttula valittiin jatkamaan liiton puheenjohtajana. Erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin hallitukseen uudelle kaudelle Petri RinneMervi Mäki-Neste ja Perttu Pyykkönen ja uutena jäsenenä Sointu Kallio. Varajäsenten joukkoon tuli uutena valintana Tuomas Kuhmonen.