Oulusta vuoden 2026 kulttuuripääkaupunki

Maaseudun Sivistysliitto, Taide, Uutinen

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa pohjoisesta!

Onnea Oulu, joka valittiin yhdessä 32 pohjoisen Suomen kunnan kanssa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Maaseudun Sivistysliitto ja Oulun kulttuuritapahtumayhdistys osallistuvat Oulujoki Stream Delta Life -suunnitelmalla kulttuuripääkaupungin toteuttemiseen.

Vuoden 2026 kulttuuripääkaupungissa korostuvat kolme teemaa.

Villisti kaupunki kertoo miten karusta ja ankarasta pohjoisen erämaasta kasvaa kaupunki, jonka ainutlaatuinen villi luovuus on keskittynyt lasten ja nuorten unelmien tukemiseen ja rohkaisuun. 

Vastakohtien voima nostaa esiin Suomen elämää hallitsevat vastakohdat – läheisyyden ja erillisyyden, valon ja pimeyden sekä teknologian ja taiteen erottelut. 

Rohkeasti reunalla tarinat kertovat elämästä reunalla, elämän reunaehdoista, ilmastonmuutoksesta ja alueesta, jota Eurooppa ei vieläkään ole todella löytänyt. 

Oulu2026 tarjoaa tulevaisuuden rakentamisen työkaluksi kulttuuri-ilmastonmuutosta, joka luo vuorovaikutusta ja ymmärrystä monella eri taholla: kulttuurissa, taiteessa, yhteiskunnassa ja politiikassa. 

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkakoon!

Maaseudun Sivistysliitto onnittelee myös Oulun piinkovia kilpakumppaneita Tamperetta ja Savonlinnaa upeista hakemuksista ja uurastuksesta taiteen ja kulttuurin edistämiseksi.