Lintu ja kala! – Rauman taidemuseo inspiroituu itseoppineiden taiteilijoiden alkuvoimasta kesällä 2023

ITE-taide, Taide, Uutinen
Erkki Pirtola Rauman taidemuseossa vuonna 1991. Kuva: Rauman taidemuseo.

Rauman taidemuseo nostaa esiin tulevassa kesänäyttelyssään nykykansantaiteen klassikkoja ja uusia lupauksia Suomesta ja maailmalta ja tuo tekijät vuoropuheluun myös nykytaiteen kanssa. Yksi näyttelyn taiteilijoista on ITE-taiteen kentän legenda Erkki Pirtola, jonka yksityisnäyttely oli esillä Rauman taidemuseossa vuonna 1991.

Ryhmänäyttelyssä ”Lintu ja kala!” juhlitaan uteliaisuutta, kapinallisuutta, herkkyyttä ja haavoittuvuutta, sekä pohditaan sosiaalisesti kestävää kehitystä taidemaailmassa. Käytössä ovat Rauman taidemuseon päänäyttelytilojen lisäksi sisäpiha, piharakennukset ja verstas, ja näyttely jalkautuu myös kaupunkitilaan. Kokonaisuus on esillä 10.6.–29.10.2023 välisen ajan.

Näyttelyn kuraattoreina toimivat Heta Kaisto, Helka Ketonen, Raija Kallioinen ja Elina Vuorimies. Neljän vahvan tekijän kuraattoritiimi pohjaa työskentelynsä keskusteluille, jopa keskinäisille väittelyille. Näyttely herättää kiperiä kysymyksiä taiteen tekijyydestä, ympäröivästä yhteiskunnasta, ympäristöistä sekä siitä miten taidetta katsotaan.

Näyttelyn taiteilijavalinnat julkistetaan maaliskuussa 2023.

Rauman taidemuseon lehdistötiedote 9.11.2022

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Heta Kaisto, museointendentti, puh. 044 022 4154, heta.kaisto@rauma.fi
www.raumantaidemuseo.fi