Koronaveistos piristämään kotikaranteenia

ITE-taide, Taide, Uutinen

Haaste! Irrota ajatukset synkkyydestä ja ryhdy leikkimään. Tee oma koronaveistos kodin tykötarpeista. Vakavienkin asioiden keskellä voi olla iloa.

Koronaveistokseen voi kanavoida iloa ja luovuutta vakavienkin asioiden keskellä, sanoo Veli Granö.

Taiteilija, ITE ry:n puheenjohtaja Veli Granö toimii parhaillaan Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kartoitushankkeessa Satakunnassa. Arkisen tiimipalaverin loppusuoralla Veli heitti ilmaan ehdotuksen koronaveistosten haasteesta, joka voitaisiin jakaa kaikelle kansalle.

”Luovuus voi olla läsnä kaikissa tilanteissa, olivatpa ne miten hankalia tahansa. Luovuus ei tarkoita ainoastaan sitä, että tehdään jokin taideobjekti vaan sitä että ihminen lähtee liikkeelle ja rupeaa toimimaan. Tämän kautta avautuu uusia näkökulmia vaikeisiinkin tilanteisiin. Liikkeelle voi lähteä myös kodin seinien sisällä kun vaan käyttää omaa luovuuttaan”, sanoo Veli Granö.

”Karanteeniin ja etätöihin jääminen voi tehdä mahdolliseksi pysähtymisen, sen että rupeamme katsomaan omaa lähiympäristöämme tarkkaavaisemmin. Siinä voikin avautua ihan yllättäviä maailmoja. Oma suhtautuminen lähiympäristöön ja lähipiiriin voi muuttua pysyvästi.”

”Maailma on kaiken aikaa avartunut ja ihmiset ovat etsineet tyydytystä kaukaa. Nyt voimme oppia näkemään lähiympäristöämme uudessa valossa”, Veli Granö pohtii.

Kuka tekee hauskimman koronaveistoksen?

Haastamme kaikki mukaan arjen luovuuteen. Kuka tekee hauskimman koronaveistoksen niistä tykötarpeista mitä löytyy omasta kodista?

Tee oma veistoksesi ja jaa sen kuvia millä tahansa palstoilla ja alustoilla. Käytä näitä aihetunnisteita, niin löydämme toinen toisemme tekemät arkiveistokset: #koronaveistos #arjenluovuus  #coronasculpture #covid19sculpture #diycorona #mslfi.

Keittiötarpeista syntyy hetkessä hauskoja koronaveistoksia. Tekijä Veli Granö ja pojat.

Flättä-koiran pallo muuttui hetkessä koronaveistokseksi. Tekijä Milja Viita ja pojat.
Kodin tarjoilu voi muuttua koronaveistokseksi. Tekijä Veli Granö ja pojat.

Karanteenihamstraus tarjoaa uskomattomia mahdollisuuksia koronaveistoksille. Tekijä Veli Granö ja pojat.