Itämeripäivän moottorisahaveistoksen tuotto luovutettiin John Nurmisen Säätiölle

ITE-taide, Maaseudun Sivistysliitto, Taide, Ympäristö, Uutinen
John Nurmisen Säätiön varainhankintajohtaja Erkki Salo vastaanottaa Itämeripäivän moottorisahaveistoksen huutokauppasekin moottorisahataiteilija Juha Käkelältä.

Itämeripäivän moottorisahaveistotapahtumassa veistetty teos , norpan ja mursun penkki, huutokaupattiin huutokaupat.comissa. Tuotto ohjattiin lyhentämättömänä John Nurmisen säätiölle Itämeren suojeluun. Keskiviikkona Itämeripäivän tapahtumatiimi luovutti sekin säätiölle. Lahjasekin vastaanottivat varainhankintajohtaja Erkki Salo ja viestinnän asiantuntija Maija Soljanlahti John Nurmisen Säätiöstä.

Moottorisahaveistos matkasi huutokaupan jälkeen uudelle omistajalle, Konepaja Kirike Oy:n yrittäjälle Markus Kinnuselle Outokumpuun.

”Tämä hieno taiteilijoiden kädenjälki sai kodin Savo-Karjalan rajalta, Rikkaveden rannalta Outokummusta”, kertoi Markus Kinnunen. Veistoksen norppa ja mursu tarkkailevat mökin terassilta järveä ja pääsevät sitä kautta myös Itämeren tunnelmaan. ”Täältä on yhteys kanavien kautta Saimaaseen ja edelleen Saimaan kanavan kautta Suomenlahdelle ja siitä Itämerelle.”

Teos löysi paikkansa mökin terassilta Rikkaveden rannalta. Kuva: Markus Kinnunen.
Norppa ja mursu katselevat järvelle. Kuva: Markus Kinnunen.
Huutokaupalla veistoksen ostanut Markus Kinnunen.

Itämeriaiheisen teoksen muotoilivat moottorisahataiteilijat Juha Käkelä ja Leo Löppönen.

Itämeripäivän moottorisahaveistotapahtuman toteuttivat yhteistyössä Maaseudun Sivistysliitto ja taidepuisto Middle of Nowhere. Tapahtumaa tukivat Huutokaupat.com ja veistopaikalle sähkön tuottanut aurinkovoimala SampoKone.

Itämeripäivän ohjelmassa oli myös nimikilpailu, jossa kaikki veistokseen tutustuneet saattoivat jättää nimiehdotuksensa teokselle. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin pieni moottorisahalla veistetty karhupatsas. Arvonnan voittaja on Emmi Helsingistä.

Lue lisää

Itämeripäivän moottorisahaveistotapahtuma Helsingin Karhupuistossa

Itämeripäivä 2023