Ilomantsin Karhufestivaali etsii uusia kehittäjiä

Maaseudun Sivistysliitto, Uutinen
Karhufestivaali 2022, kuva: Eija Irene Hiltunen

Ilomantsin Karhufestivaali ja karhunveistokilpailu järjestetään tänä vuonna Maaseudun Sivistysliiton, MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen ja paikallisten toimijoiden kanssa jo kymmenettä kertaa. Tapahtumalle on kehittynyt 10 vuoden aikana laaja ja vakiintunut kävijämäärää, innokkaat veistäjät, osaavat paikalliset ihmiset ja runsaasti vapaaehtoisia. Lisäksi Ilomantsin karhunveistokilpailu on esimerkillään innostanut myös muita tahoja järjestämään moottorisahaveistotapahtumia.

”Lähdimme Maaseudun Sivistysliitossa alun alkaen luomaan konseptia, jonka avulla paikalliset toimijat voivat jatkaa ja kehittää karhunveistotapahtumaa”, kertoo kulttuurijohtaja Helka Ketonen Maaseudun Sivistysliitosta. ”Aluksi kansainvälisen hankkeen ja sitten valtakunnallisen järjestön voimin on kehitetty konseptia kymmenen vuotta. Hankkeessa tehdyn suunnitelman mukaisesti nyt on aika siirtää tapahtuma kehitettäväksi uusille tahoille.”

Tapahtuman toivotaan nyt siirtyvän paikallisten ja maakunnallisten voimien vastuulle. Maaseudun Sivistysliitto nostaa jatkossakin veistotapahtuman esille omissa kanavissaan ja verkostoissaan ja on mukana Karhumetsän veistospuiston kehittämisessä.

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen Ilomantsiin

Ilomantsilaiset ja kaikki muut kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan ja ideoimaan Karhufestivaalin ja Karhumetsän tulevaisuutta 21. maaliskuuta 2023 kello 17.30–19.30 Katri Vala kulttuurikeskuksessa (Katri Valan tie 1a, Ilomantsi).

Karhufestivaaliteemaan kuuluu myös Suuren Karhupatsaan rakentaminen Ilomantsin keskustaan. Katri Vala -kulttuurikeskuksessa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa on mukana myös moottorisahaveistäjä Juha Käkelä, jonka johdolla karhuteos tehdään.

Lisätietoja: 

Maaseudun Sivistysliitto, kehittämispäällikkö Timo Reko, p. 050 3226 798, timo.reko@msl.fi