Haemme vieraskasvitorjunnan asiantuntijoita

Ympäristö, Uutinen

Maaseudun Sivistysliitto on saanut rahoituksen Yhdessä vieraskasvitorjuntaan -hankkeeseen. Tulevien kesien 2021 ja 2022 tartumme toimeen vieraskasvitorjunnassa Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueille. Pilottialueina ovat Pohjois-Karjalassa Liperi ja Polvijärvi sekä Pohjois-Savossa Tuusniemi ja Iisalmi. Pääasiassa torjuntatyöt kohdistuvat jättipalsamiin, ja työtä tehdään laajan yhteistyöverkoston voimin. Palkkaamme toimintaan myös kesätyönuoria jokaisen kunnan alueella. Maa- ja metsätalousministeriön rahoitus hankkeeseen on saatu Kainuun ELY-keskuksen kautta.

Nyt haemme alueille asiantuntijaa/asiantuntijoita koordinoimaan vieraskasvitorjuntaa. Tehtäviin kuuluu edellä mainittujen kuntien ja kaupungin alueilla tapahtuvan jättipalsamitorjuntatyön koordinointi kasvukausien 2021 ja 2022 aikana. Torjuntatyötä tekevät kesätyöntekijät sekä yhdistykset vapaaehtoisvoimin. Koordinoijan toimenpiteinä ovat mm. yhteenveto tiedossa olevista esiintymistä, hoitokohteiden luokittelu, toimenpidesuunnitelman laatiminen, opastus torjuntatyöhön, yhteistyö kunnan, yhdistysten ja kesätyönuorten kanssa.

Työhön vaaditaan osaaminen vieraskasvitorjuntaan ja ympäristönhoitotyön tuntemus, paikkakunnan paikallistuntemus katsotaan eduksi. Koordinointityön tukena ja yhteistyökumppanina on Maaseudun Sivistysliiton toimijat. Pyydämme tarjousta koordinoinnista joko kuntakohtaisesti, useamman kunnan toimena tai koko ostopalvelun toiminnasta. Tarjoukset pyydämme 7.5.2021 klo 16.00 mennessä osoitteeseen timo.reko@msl.fi.