Arkinuukailuviikko: Arkinuukailu on kekseliäisyyttä ja arjen pieniä tekoja

Koulutus, Maaseudun Sivistysliitto, Ympäristö, Uutinen
kuva: Heli Kallio-Kauppinen

Kiitos kaikille arkinuukailuviikkoon osallistuneille!

Arkinuukailuviikko osoitti, että meillä on halua ja kykyä sitoutua kohtuullistamaan elämäntapaamme. Arjen pienistä teoista ja keksinnöistä koostuu iso virta, joka lisää ekologista, taloudellista ja myös sosiaalista kestävyyttämme sekä resilienssiä eli muutosjoustavuutta vaativassa ja muuttuvassa elinympäristössämme.

Viikon aikana tapasimme neljä kertaa Teams-aamukahveilla. Saimme lisää tietoa ja vinkkejä arkeen energiankulutuksesta, asumisesta ja kuluttamisesta, taloudellisesta autoilusta ja vaatteiden käytöstä. Aamukahvien asiantuntijoina olivat energianeuvoja Anssi Kokkonen Karelia-ammattikorkeakoulusta, oman elämän arkinuukailija Juha Koljonen, koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen Autoliitosta ja bloggari, kirjailija Jenni Sarras.

Lisäksi järjestimme erätaukokeskustelun, jossa mietittiin tilanteita, jolloin nuukailu ei ole kannattavaa.

Ajatuspaja Alkio kokoaa arkinuukailuvinkit yksiin kansiin osana Kolmannen tien kohtuutalous -tutkimusta. Kohtuutaloustutkimuksessa otamme kantaa myös kysymykseen, vaikuttaako liika säästäväisyys kansantalouteen? Arkinuukailuvinkit ja -opit kootaan lisäksi myös vinkkivihkoon. Tutkimus ja vinkkivihko julkaistaan Kestävän kehityksen viikolla 25.9.-1.10.2023.

Voit edelleen kertoa meille arkinuukailuvinkkejäsi, kyselylomake on avoinna toukokuun loppuun saakka.