PODCAST: Elinkautinen oppiminen

Elinkautinen oppiminen on Maaseudun Sivistysliiton koulutustiimin podcast, jossa käsitellään ajankohtaisia oppimisen, työelämän ja vapaan sivistystyön ilmiöitä. Maaseudun Sivistysliiton koulutussuunnittelija ja verkkopedagogi Jussi Keränen pohdiskelee, antaa käytännön vinkkejä ja haastattelee asiantuntijoita eri aiheiden tiimoilta. Podcast löytyy myös Spotifystä.

Jakso 1. Digitaalinen ergonomia

Mitä on teknostressi ja miten siihen voi vaikuttaa? Kuinka panostaa omaan digitaaliseen ja kognitiiviseen ergonomiaan? Muun muassa näitä asioita ja lopulta koko työelämän muutosta pohtii Jussin lisäksi podin ensimmäinen vieras, Maaseudun Sivistysliiton koulutuspäällikkö Virpi Skippari.

Jakso 2. Hybridiopetus

Tässä jaksossa Jussi kertoo omista hybridiopetuskokemuksistaan digitaitoja edistävässä Digiä mulle, sulle ja meille hankkeessa.

Jakso 3. Tietoturvaopetus

Sarjan kolmannessa jaksossa Jussi jakaa tietoturvavinkkejä jokaiselle netin käyttäjälle ja kertoo omista kohtaloikkaista kömmähdyksistään vuosien takaa. Digitukea tarjoaville luvassa myös esimerkkejä tietoturvan opettamisesta.

Jakso 4. Saavutettavuus

Tämä erikoisjakso kurkistaa podcastin alkuvaiheisiin, sillä kyseessä on 2022 keväällä nauhoitettu demonauha uudella alkuselostuksella. Jaksossa Jussi pohtii ja jakaa vinkkejä saavutettavuudesta.

Jakso 5. Itsensä johtaminen

Ensimmäisestä jaksostakin tuttu vieras, työnohjaaja Virpi Skippari, palaa keskustelemaan itsensä johtamisesta ja jakamaan vinkkejä työssä jaksamiseen. Kuuntele ja ota Virpin viisi vinkkiä haltuun!

Jakso 6. Ajankäytön hallintaa vai ajan hillintää?

Uusimman jakson aiheena on ajankäytön hallinta ja vieraana vinkkejä jakamassa on työnohjaaja Suvi Kaljunen Maaseudun Sivistysliitosta.