Arkinuukailijan kalenteri 2024

Ajatuspaja Alkio, Ympäristö, Julkaisu

Arkinuukailijan kalenterin vuodelle 2024 on koostanut Maaseudun Sivistysliiton ympäristötiimi yhdessä Ajatuspaja Alkion kanssa.

Tutustu arkinuukailijan kalenteriin, saat joka kuukaudelle ajankohtaisia vinkkejä arjen säästötekoihin. Ja muista: ”Arkinuukailu ei ole saituutta ja kitsautta vaan kekseliäisyyttä ja elämän laatua!”

Mitä arkinuukailu on?

Arkinuukailu on arjen säästötekoja ja elämänasenne, jossa perinteinen säästäväisyyden hyve yhdistyy nykyajan ongelmiin ja elämäntilanteisiin. Arkinuukailijan lasien läpi katsottuna omassa arjessa etsii paikkoja, joissa voi hieman säästää. Näin ollen tavat arkinuukailla vaihtelevat ja voivat kaupungissa ja maaseudulla näyttää erilaisilta. Arkinuukailua ne silti ovat yhtä kaikki!

Keitä arkinuukailijat ovat?

Arkinuukailija voi olla kuka tahansa! Arkinuukailu ei katso ikää, asuinkuntaa, statusta tai perhetilannetta. Joukosta löytyy niin opiskelijoita, yksin asuvia kaupunkilaisia kuin eläkeläisiä ja perheellisiä ympäri Suomea.

Miksi arkinuukailet?

Toiset arkinuukailevat taloudellisista syistä, toisille se on hauska harrastus. Arkinuukailu voi olla tapa kuluttaa omien arvojen mukaisesti, esimerkiksi ilmaston tai ympäristön takia. Se voi olla perinteiden vaalimista, pihiyttä ja tarjoushaukkailua, toisaalta se voi olla tiedonjanoista uuden oppimista tai nautiskelevaa, jolloin nuukaillaan muualla, mutta panostetaan niihin asioihin, joista ei olla valmiita luopumaan. Usein syyt arkinuukailla ovat limittäisiä ja päällekkäisiä.

Miten voin aloittaa arkinuukailun?

Kierrätätkö jätteesi, oletko osallistunut talkoisiin? Todennäköisesti olet jo arkinuukailija! Arkinuukailu on taito, joka on opeteltavissa ja alkaa pienistä arkipäiväisistä teoista.

Arkinuukailun maailmaan ovat perehtyneet useat ympäristöhankkeemme eri puolilla Suomea:

IDYLLI – ilmastotekoja digiajan ympäristössä
Ilmastoviisaat kylät
Ilmastotekoja ympäristöperinteestä
Ympäristöperinne ilmastotyön välineenä
Ympäristöperinnettä ilmastokestävästi (YMPPI)

Muita esitteitä

Ei valittuja sivuja