Sydänmaan paalut Vesannolla

Itä-Suomi, Pohjois-Savo, Julkinen veistos

Vesannon sydänmailla seisoo uljaasti pystyssä yksitoista Sydänmaan paalua. 6–10-metriset ihmisiä, eläimiä, tapahtumia kuvaavat mäntypaalut ovat paikallisten ihmisten ja yhteisöjen suunnittelemia ja noudattavat ITE-taiteen ominaispiirteitä: suunnittelijoidensa historiaa, identiteettiä ja elämäntarinaa. Paalut on veistänyt moottorisahataitelija Juha Käkelä piirustusten mukaan.

Sydänmaan paalut sijaitsevat ympäri Vesannon kuntaa. Suunnittelijat ovat itse määritelleet paalun paikan. Osa paaluista on poltettu kuvion esiin nostamiseksi ja osa maalattu.

Vesannon kunta sai Sydänmaan paaluihin sadan prosentin avustuksen Taiteen edistämiskeskukselta. Paaluhanke on vielä keskeneräinen ja yhdeksän suunnitelmaa odottaa moottorisahataitelijaa. Veisto jatkuu lokakuun alussa.

Paalut ovat kaikkien ihailtavissa. Kun kaikki paalut on pystytetty, tehdään Sydänmaan paalut -reitti, jota seuraten pääsee kiertämään kaikki paalut ja tutustumaan paalujen tarinoihin sekä samalla Vesannon kuntaan. Sydänmaan paalut -reitistä tehdään myös digitaalinen kierros, jonka kautta siihen pääsee tutustumaan myös etänä ja esteettömästi. Sydänmaan paalujen ympärille on suunnitteilla myös tapahtumia.

OSOITE Vesannon kunnan eri kylissä. Myöhemmin julkaistaan tarkempi reittikartta.
AVOINNA Katsottavissa vapaasti.
ESTEETTÖMYYS Paalureitistä valmistuu digitaalinen kierros, johon pääsee tutustumaan etänä ja esteettömästi.
LISÄTIETOJA Kunnanjohtaja Pia Harmokivi ja vapaa-aika- ja hyvinvointipäällikkö Anne Jäntti.

Vesannon ja Tervon yrittäjien paalu MM-Reiska-teemasta. Kuvassa paalua ihailemassa kunnanhallituksen puheenjohtaja Minna Back-Hytönen, paalujen veistäjä Juha Käkelä ja kunnanjohtaja Pia Harmokivi.
Hietarannan paalu ja osa sen suunnitelleista kyläläisistä.
Vesannon koiraharrastajien paalu.
Musiikin ystävien paalu.