Sinikeltaisen toivon tarha -nimisen teoksen on suunnitellut kylätaiteilija Anneli Pulkkinen ja sitä oli eri vaiheissa toteuttamassa parikymmentä talkoolaista Höljäkän kylältä ja kauempaakin.  

Teoksen materiaaleina on käytetty Höljäkän kylällä sijaitsevan kyllästämöyrityksen ylijäämäpölkkyjä ja aitaseipäitä. Lisäksi on hyödynnetty lasitaitelijan ylijäämälasipaloja sekä muovi- ja metallijätettä. Teoksen kukkapenkkiosa on täytetty kompostimullalla ja lahjoitetuilla kasveilla.   

Teos on Ukraina-teemainen siten, että kasvit ja lasikukat ovat sinikeltaisia väritykseltään. Näin kyläläiset halusivat osoittaa myötätuntoa ukrainalaisille.   

Taideteos sijaitsee Höljäkän kylän Nuorisoseurantalon pihalla olevassa Everikinpuistossa. Teos jatkaa muodoltaan puiston linjaa ja palvelee samassa ympäristössä toimivaa Höljäkän teatteria levähdyspaikkana ja silmänilona.  

Höljäkkä on yksi viidestä pohjoiskarjalaisesta kylästä, jossa toteutettiin vuonna 2023 kylän ja taiteilijan yhteistyönä kierrätystaideteos. Teokset toteutettiin osana Tuunaajan romuralli – yhteisöllistä kierrätystaidetta kylille -hanketta. Hanketta rahoitti Taiteen edistämiskeskus ja sen toteutuksesta vastasi Maaseudun Sivistysliitto yhdessä mukana olevien kylien kanssa. 

OSOITE Höljäkäntie 82, 75500 Nurmes
AVOINNA Katsottavissa vapaasti
ESTEETTÖMYYS Esteetön, autolla pääsee noin 20 metrin päähän teoksesta, kävellen tai pyörätuolilla aivan teoksen viereen.

Teos valmiina. Kuvaaja tuntematon.
Höljäkän kylällä sijaitsevan kyllästämöyrityksen ylijäämäpölkkyjä. Kuva Reeta Rönkkö
Kuva Reeta Rönkkö
Teoksessa on hyödynnetty lasitaitelijan ylijäämälasipaloja sekä muovi- ja metallijätettä. Kuva Reeta Rönkkö
Kuva Jaakko Korhonen
Kuva Jaakko Korhonen
Kuva Jaakko Korhonen
Kukkapenkkiosa on täytetty kompostimullalla.