Romusta taidetta Kivijärvellä

Keski-Suomi, Kesänäyttely, Luontopolku

Kivijärvellä, Keski-Suomessa, Hannunkiven lomakylän maastossa kannattaa nyt lenkkeillä. Voit kohdata mielenkiintoisia hahmoja Sankohiipijästä Onnellisiin pieniin kivihahmoihin. Teoksia suunniteltiin kevättalvella 2023 ja toukokuun lopulla ne löysivät paikkansa lenkkipolun varrelta Kivijärven rantamaisemista.

Kyläläiset kiinnostuivat kierrätysmateriaaleista tehdyistä kollaaseista, romukollaaseista. Ohjaajana ja pohjustajana toimi saarijärveläinen kuvataiteilija Pirjo Krook vuonna 2023. Jokainen osallistuja suunnitteli oman teoksena. Materiaalit valittiin oman mielenkiinnon ja sopivan saatavuuden mukaan. Teoksia on tuunattu viemäriputkista vannenauhoihin sekä helmistä kanaverkkoon. Teokset löysivät pakkansa luontopolun varrelta. Vuoden 2023 näyttelyä oli rahoittamassa Maaseudun Sivistysliiton Idylli – Ilmastotekoja digiajan ympäristössä -hanke.

Kesänäyttelyn jälkeen työpajan väki jatkoi kokoontumisia ja alkoi kesän 2024 näyttleyn suunnittelu. Mukaan saatiin myös uusia osallistujia. Tulossa on näyttely, joka avataan la 25.5. 2024. Kaikki esillä olevat teokset löytyy rantaa kiertävän luontopolun varrella. Mukana on viime kesänä mukana olleita töitä sekä aivan uusia tuotoksia kevään 2024 ajalta. Näyttely on osa Kiertoon ja taiteeksi -tapahtumaa, jossa on kirpputori ja Kierrätysaitta.

OSOITE Hannunkiven lomakylän piha-alue ja rantapolku, Hannunkiventie 1, 43800 KIVIJÄRVI
AVOINNA Polku Hannunkiven maastossa on avoinna aina kesäaikaan. Kahvio on avoinna ma ja ke 11-16, pe-la 15-19.
LISÄTIETOA #hannunkivi @hannunkiviholidayvillage

Noccoeläin löytyy Peuran Tuvan kahviosta, tekijä Miisa Pekkarinen. Kuva Tanja Rämä.
Tuonelanlintu vartioi Kivijärven rantamaisemia. Tekijä Rolf Lappalainen. Kuva Anne Hakkarainen.
Sankohiipijä, tekijänä Hannu Ahonen. Kuva Tanja Rämä.