Lähekkö nää tanssimaan? Utajärvellä kysytään

Pohjois-Pohjanmaa

Utoslahti-Lahdensuun kylätarinan tanssilavateemasta lähti syntymään idea tanssilavan lipunmyyntiportista. Teoksesta muodostui pieni läpikuljettava tanssilava, jossa jo ensimmäinen tanssipari on lähdössä tansseihin teoksen nimen Lähekkö nää tanssimaan? mukaisesti. Teos muodostui lopulliseen muotoonsa yhdessä kyläläisten kanssa käymien keskustelujen ja yhteisen tekemisen kautta. Teoksen päämateriaalina on puu.

Aimo Laitinen on Utajärvellä syntynyt veistotaiteilija, jonka erityisalaa ovat puureliefit ja ihmisfiguurit.

OSOITE Teos sijaitsee osoitteessa Uittolenkki, 91600 Utajärvi (kodan ja leikkikentän välissä)
AVOINNA Katsottavissa vapaasti ulkotiloissa.
ESTEETTÖMYYS Esteetön, autolla pääsee aivan teoksen viereen
LISÄTIETOJA Katso video valmistumisesta
Tutustu muihin Utajärven kohteisiin tästä

Aikanaa alueella oli UU:n tanssilava. Asia mitä keväällä odotettiin, oli tanssilavan avajaiset. Mahtavaa oli nähdä kesä ensimmäinen tanssi-ilmoitus lipunmyyntirakennuksen seinässä. Aika usein avajaisissa oli Eero Aven. Tuolloihan UU:n lava oli huippusuosittu, esiintyjät olivat ehdotonta mestaruussarjaa. Juicen Coitus int, Horttokaalo kera Anneli Sarin, Wigwam ym.
Ja sitten eräänä päivänä oli tanssit lavalla tanssittu ja se sulki ovensa. Kun ei ollut enää parkkipaikka täynnä autoja, niin kunta kaavoitti alueen tonteiksi ja niin taloja alkoi nousta kuin sieniä sateella. Eikä ihme, sijaitseehan kylä keskustan läheisyydessä, mutta ollaan kuitenkin ihan keskellä luontoa, luonnonkauneuden ympäröimänä, on vesistöjä, peltoja, metsää ja tietenkin se Hiltusen tila. Liekö tässä sitten Hiltusen tilan emäntä tanssikenkien kanssa saapuessaan tanssilavalle.
Siinähän se Hiltusen tilan nuori isäntä jo kysyykin lavan näteimmältä tytöltä: ”Lähekkö nää tanssimaan?”