Alma ja Antti – Naaman kylä

Pohjois-Pohjanmaa, Julkinen teos

Naaman kylän lämminhenkinen kylätarina sai kylätaiteilija Katri Oksasen inspiroitumaan mosaiikki-kuvateoksesta, joka kertoo Naaman kylän historian ihmisistä ja heidän elämästään. Teoksen materiaalina on käytetty kierrätysposliinia. Teos toteutettiin yhdessä kyläläisten kanssa.

Teos sai nimekseen nimekseen Alma ja Antti ja se sijaitsee NaamISan kylätalon ulkoseinässä osoitteessa: Naamantie 122, 91600 Utajärvi. Teos jatkuu kylätalon sisäseinillä valokuvakollaasin muodossa.

Tuottaja-taiteilija Katri Oksanen, turkulainen luova tuottaja ja ohjaaja, joka tekee myös yhteisötaide- ja musiikkialan projekteja.

OSOITE Naamantie 122, 91600 Utajärvi
AVOINNA Katsottavissa vapaasti ulkotiloissa. Sisätiloissa
ESTEETTÖMYYS Esteetön, autolla pääsee aivan teoksen viereen
LISÄTIETOJA Katso Katri Oksasen tekemä video teosten valmistumisesta
Tutustu muihin Utajärven kohteisiin tästä

Naaman kylällä on ollut aina mielenkiintoisia henkilöitä, kuten Partas-Antti oli itseoppinut ”kyläpolliisi” hattuineen kaikkinensa.
Mistä meidän kylä on tehty: Kylän ihmiset ovat aina ansainneet elantonsa kovalla työllä. Niinpä tämä kylä on tehty sisusta, yhteistyöstä ja yhteishengestä; kukaan ei pärjää yksin eikä ketään jätetä yksin. Se on rikkautta.
Kylällä merkille pantavaa on huumori, jonka avulla kylällä selvitään lähes kaikista tilanteista. Onhan kylällä sanontakin: Naama se on, joka naurattaa. Huumorin lisäksi kyläläisiä ja mökkiläisiä yhdistää musiikki ja tanssi.