Ajankohtaista

ITE kaakossa

Yhdeksäs ITE-taiteen vuosikirja ITE kaakossa keskittyy Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson visuaalisen nykykansantaiteen lisäksi ITE-taiteen lähilajeihin.

Neulegraffitit, vanhojen autojen harrastus, keräily ja DIY-asenne sisältävät ITEmäisiä ulottuvuuksia. Myös kulttuurimatkailu ITE-hengessä on nousevana trendinä esillä ITE kaakossa -kirjassa. Suomen tunnetuimman ITE-kohteen Parikkalan Patsaspuiston vaiheita käsitellään muistitiedon ja ITE-taiteen säilyttämisen näkökulmista. Kaakon alueen huimat Itse Tehdyn Elämän työmiehet ja -naiset esitellään henkilöjutuissa ja matrikkelissa.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson ITE-taiteilijoiden kartoitus toi esiin suurelle yleisölle ennen tuntemattomia nykykansantaiteen mestareita. Himmelitaivas kutsuu, tule mukaan!

ITE kaakossa (Maahenki 2013)
ISBN: 978.-952-5870-97-8
Julkaisupäivämäärä: 15.06.2013
Toimittanut: Minna Haveri
Ulkoasu: Kimmo Heikkilä
Sivumäärä: 128
Koko: 230 x 300 mm
Sidos: lankasidottu
Kirjastoluokka: YKL 71, 71.3
Kielet: suomi


ITE kaakossa -hanke toteutettiin vuosina 2011–2014 Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella. Hanketta rahoitti Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Toiminnan tuloksina syntyi tapahtumia, videodokumentaatioita, alueen ITE-taidetta esittelevä lehti, ITE-pihapiirien kartta sekä ITE kaakossa -kirja. Hankkeessa toteutettiin kolme laajaa näyttelyä.

Hanke teki yhteistyötä Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin rahoittaman ja MSL:n toteuttaman Parikkalan Patsaspuisto -hankkeen kanssa ja toteutti Veijo Rönkkösen teosten inventoinnin ja konservointia. Parikkalan Patsaspuisto on kansainvälisesti tunnetuin ITE-taiteen ympäristö.

Lataa täältä