Iida Rainio

Projektikoordinaattori

Olen Jyväskylästä kotoisin, nyt Ouluun päätynyt ja kiinnostunut ympäristöstä, sen hyvinvoinnista sekä kestävästä kehityksestä. Työskentelen projektikoordinaattorina äitiysloman sijaisena Ilmastoteoilla Elinvoimaa -hankkeessa, sekä Ympäristöperinnettä Ilmastokestävästi (YMPPI) -hankkeessa Oulujärvi Leaderin alueella. Hankkeissa nostetaan esille arkisia ympäristötekoja ja keksitään uusia ilmastoviisaita toimintatapoja, sekä opastetaan alueen asukkaille perinteisiä ympäristöystävällisiä käytännön keinoja ja toimia. 

Opiskelen Hämeen ammattikorkeakoulussa Kestävää kehitystä, eli tuleva ympäristösuunnittelija siis. Olen työskennellyt tapahtumatuotannon parissa kehittäen muun muassa ympäristöjärjestelmää tapahtumille. Myös lasten sekä nuorten parissa on tullut tehtyä töitä valmentajana ja liikuntakerhojen vetäjänä.

Luonnossa liikkuminen, Paavo-koiran kanssa touhuilu sekä juokseminen ovat itselleni mieluisia tapoja viettää vapaa-aikaa. Tavoitteenani onkin kiertää kaikki Suomen kansallispuistot, sekä löytää hienoja uusia retkeily- ja luontokohteita. Valokuvaan myös harrastusmielessä, ja se onkin minulle sellainen jatkuvan oppimisen projekti.