Heini Heikkilä

ProjektisuunnittelijaHeini Heikkilä työskentelee ITE-taiteeseen liittyvissä projekteissa ja ITE Uusimaa -hankkeen (2023-2024) koordinaattorina. Taidetiimissä teemme syksyn ajan ITE-taiteilija Elis Sinistön Kirkkonummella metsässä sijaitsevaan asumukseen Villa Mehuun ja sen veistosmaisiin rakennelmiin ja vaihtoehtoiseen esoteeriseen ja teosofiseen maailmankuvaan pohjaavaa virtuaalista galleriaa, museota ja kokemusta, jossa yhdistetään tutkimusta, teos- ja arkistomateriaalia, uusinta 3D -suunnittelua ja digitaalisia ratkaisuja yhdessä Maaseudun Sivistysliiton taidetiimin ja kansalais- ja koulutustoiminnan asiantuntijoiden kanssa. Virtuaaliseen Elis Sinistöön tulee pääsemään vierailulle esimerkiksi verkkosivujen kautta.

Maaseudun Sivistysliiton taidetiimi tekee myös ITE Uusimaa -kirjaa, johon Heini Heikkilä kirjoittaa artikkeleita ja taiteilijaesittelyitä. Ja tulevaisuuskin on tulossa – siis ITE-hankkeiden jälkeen.

Heini Heikkilä on filosofian maisteri, taidejournalisti ja elokuvakäsikirjoittaja. Hän on opiskellut kirjallisuustiedettä ja taidehistoriaa Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa ja Italiassa Universitá degli studi di Milanossa, sekä elokuvakäsikirjoittamista ELO elokuvataiteen laitoksella.

Tällä hetkellä Heini Heikkilä viimeistelee tutkintoa Aalto Yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) – kuratoinnin ja nykytaiteen maisteriohjelmassa. Heini Heikkilä on verkkojulkaisu Taidejulkaisu Totuuden perustaja ja ylläpitäjä. Hän on myös työskennellyt opettajana, toiminnanjohtajana, toimittajana ja monissa järjestö- ja luottamustoimissa.

Yhteystiedot
+358 40 6350201
heini.heikkila@msl.fi
Maaseudun Sivistysliitto
Eerikinkatu 28, 00180 Helsinki


VILLA MEHU

Blogiteksti VILLA MEHUSTA

Taivaan sineen jo kadonneen
Elis Sinistön
Villa Mehu on
suojeltava tanssiparatiisiteos metsässä

Teksti: Heini Heikkilä