Valojuhlan suunnitteluillat Sanginjoella

Taide, Ympäristö, Pohjois-Suomi, Kylätapahtuma, Kylille, Taiteen seuraajille, Taiteilijoille, Yhteisötoimijoille

Kylän yhteiset suunnitteluillat joka toinen torstai klo 18–20
12.9., 26.9., 10.10., 24.10. ja 7.11.2024, Valojuhlaviikon tapaamiset sovitaan erikseen

Sanginjoen nuorisoseurantalo, Sanginjoentie 1304, Oulu

Tervetuloa mukaan Sanginjoen kylän yhteisen Valojuhlan suunnitteluun. Kokoonnumme joka toinen torstai-ilta Sanginjoen nuorisoseurantalolla vaihtuvin teemoin valmistelemaan yhdessä marraskuista juhlapäivää! Ensimmäisessä tapaamisessa 12.9. teemme lyhtyjä. Tule valmistamaan omasi! Tarjolla on naposteltavaa! Voit tulla myös piipahtamaan vähäksi aikaa tai vaikka kertomaan muistojasi ja tarinoita Sanginjoen kylän historiasta.

Lisätiedot: Sanna-Maija Karjalainen, Valojuhlan koordinoija, sanna-maija.karjalainen@centria.fi, puh. 050 521 7155.


Mikä on Valojuhla?

Seitsemänkymmentä vuotta sitten saapuivat sähköt Sanginjoen kylälle Ouluun. Sen kunniaksi järjestetään sunnuntaina 17.11.2024 Valojuhla, joka on uudistettu toisinto alkuperäisestä 70 vuoden takaisesta juhlasta, samalla kertaa arvokas ja iltamahenkisen kepeä. Valojuhlassa vietetään myös Sanginkonnun taiderastien kolmen teoksen avajaiset Loppulan ladolla, nuorisoseurantalolla ja Istuinkivellä sekä juhlitaan 120 vuotta täyttävää Sanginjoen Nuorisoseuraa.

Juhlapäivän ohjelmaan kuuluu työpajoja ja maastossa kiemurteleva draamallinen Metsänvartijan lyhtypolku. Pääjuhla nuorisoseurantalolla sisältää elävää musiikkia, puheita, ohjelmanumeroita ja poimintoja alkuperäisestä Valojuhlasta. Millaiseksi ohjelma ja järjestelyt muotoutuvat, sitä suunnitellaan syksyn ajan kyläläisten yhteisissä kokoontumisissa.

Valojuhla kuuluu osana Maaseudun Sivistysliiton koordinoimaan Sanginkontu – taiderasteja jokivarren metsissä -hankkeeseen. Mukana toteutuksessa on laaja verkosto toimijoita, mm. Sanginsuun Nuorisoseura, Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki-kyläyhdistys, Loppulan Ystävät, Lumo-valofestivaali sekä tukijana Museovirasto. Hanke ja siinä luotava ympäristötaideteosten reitti on osa Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoa.

Sanginkonnun taiderastien toteuttajat

Kiitämme tukijoita