Tapahtuman tiedot
Kalan ja lihan kuivaus perinteisin menetelmin – webinaari 15.3.22
Tervetuloa tutustumaan kalan ja lihan säilömiseen perinteisesti kuivaamalla.
Ohjelmassa kuivaukseen valmistautuminen, tarvittava välineistö, mitä ulkona kuivauksessa tulee huomioida, kuivauspaikka ja eri tavat järjestää kuivaus ulkona.
Kalan kuivaus: kuivaukseen sopivat kalalajit, kalan esikäsittely ennen kuivausta, kalan kuivumaan laittaminen, kuivausaika, kuivatun kalan säilyttäminen ja säilyvyys. Lisäksi vielä kuivatun lihan ja kalan käyttö ruoanvalmistuksessa esimerkkejä.
Lihan kuivaus: kuivattavaksi sopivat lihan ruhonosat ja lihan esikäsittely, kuivausaika, millaista valmiin kuivatun lihan tulisi olla. kuivatun lihan säilyttäminen ja säilyvyys.
Tilaisuudessa on varattu aikaa myös osallistujien kysymyksille sekä omille vinkeille ja kokemuksille aiheeseen liittyen. Tervetuloa mukaan siis myös siinä tapauksessa, että aihe on sinulle jo tuttu!
Puhujana elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen Oulun Maa-ja kotitalousnaisista.
Webinaarin järjestävät yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton Ympäristöperinnettä ilmastokestävästi- hanke, Ympäristöperinne ilmastötyön välineenä- hanke sekä Ilmastotekoja ympäristöperinteestä- hanke.
Ota yhteyttä
Mari Korhonen
Projektikoordinaattori, kyläkehittäjä
+358 40 6147 841 mari.korhonen@msl.fi Lue lisää henkilöstä