Timo Kareinen

Timo Kareinen

Timo Kareinen, Ilomantsi, Pohjois-Karjala

Ilomantsilainen Timo Kareinen on ammatiltaan taksiautoilija. Hän on veistänyt vuodesta 1993 lähtien. Hän veistää eniten karhuja ja lintuja sekä ihmisiä. Pääsääntöisesti Kareinen veistää moottorisahalla, mutta silloin tällöin hän käyttää talttaa pintakoristeluun. Hänellä ei ole mitään tyypillistä tekotapaa tai tunnusmerkkiä omalle veistotaiteelleen, mutta hän sanoo, että jokaisella veistäjällä on kuitenkin jonkinlainen oma tyyli ja oma tapa veistää.

Timo Kareinen kiinnostui veistämisestä 80-luvulla, kun hän kävi näyttelyissä ja veistokursseilla. Hänen mielestään veistämisessä on mukavinta, kun saa tehdä jotakin puusta. Haasteellisena hän pitää mallista veistämistä, esimerkiksi veistoksen tekemistä valokuvan perusteella. Hyvän veistäjän ominaisuuksia ovat Kareisen mielestä pitkä pinna, kärsivällisyys ja tietenkin moottorisahan käyttötaito.

Timo Kareinen on osallistunut moniin veistokisoihin ja saanut useita mitaleja. Hän on ollut mukana Karhufestivaalin veistokilpailuissa useita kertoja. Hänen mielestään Karhufestivaalit ovat saaneet suuren suosion, ainakin ensimmäisinä vuosina. Hän toteaa myös, että suosio riippuu säästä. Timon mielestä Ilomantsi sopii hyvin Karhufestarin tapahtumapaikaksi.

Teksti:Jonna Karppi, Eveliina Pelkonen

In English

Timo Kareinen is a taxi driver from Ilomantsi. He has been sculpting since 1993. He mostly sculpts bears, birds and people. Kareinen mostly sculpts using a chainsaw but sometimes he uses a chisel to finish the surface. He doesn’t have any typical technique or a hallmark for his work. He says that every sculptor has their own style.

Timo Kareinen became interested in sculpting in the 80’s, when he participated in different exhibitions and sculpting courses. He thinks that the best thing about sculpting is that you can make something out of wood. The hardest thing is to use a photograph to sculpt. The good qualities of a sculptor include patience and the skill to use a chainsaw.

Timo Kareinen has participated in many sculpting competitions and has received a lot of medals. He has also participated in a bear sculpting competition in Bear Festival several times before. He notes that the popularity of the event depends on weather. Timo thinks that Ilomantsi is a good location for Bear Festival.

Translation: Jenita Behm