Vladimir Almanov (osallistuminen peruuntunut)

Taiteilijaperheen vesa Vladimir Almanov on vuodesta 2010 lähtien osallistunut ammattimaisesti puun, jään, lumen ja hiekanveiston kisoihin niin Venäjällä kuin Euroopassakin. Karhufestivaaleille hän tulee toista kertaa, ja karhu onkin yksi hänen suosikkiaiheistaan.

”Haluan työskennellä ennen kaikkea puun kanssa, koska se on elävä materiaali. Eniten pidän eläinhahmojen veistämisestä.”

Almanov syntyi Marin tasavallassa ja hän on opiskellut taidekoulussa Bogorodskyssa ja valmistunut Moskovan yliopistosta. Moottorisahaveistoon hän tutustui juuri opiskellessaan toiselta veistäjältä, ja näin hän halusi itsekin oppia tämän taidon. Sahan lisäksi hän käyttää rälläkkää, jyrsintä, talttaa ja kaasua.

Ammatikseen Almanov opettaa piirtämistä, maalaamista, kuvanveistoa ja sävellystä. Tätä nykyä hän työskentelee luovassa työpajassa.

”Moottorisahaveistoksia teen kotona ja enimmäkseen asiakkaille. Etenkin metsästysteemasta tulee paljon tilauksia. ”

Almanov kertoo yrittävänsä myös tehdä jotakin uutta, koska se pitää mielenkiinnon yllä.

”Veistäessä on hyvä ymmärtää puuta, silloin se ikään kuin kertoo mitä siitä pitää tehdä.”

Vladimir Almanov

Syntynyt 1980.                       .
Asuinpaikka Sergiev Posad, Venäjä.
Ammatiltaan opettaja ja taiteilija.
Myy moottorisahataidettaan.
On osallistunut aiemmin Karhufestivaalin kilpailuihin vuonna 2019. Silloin hän mestaruuskisassa sai tuomariston kunniamaininnan teoksella Kalastajat ja voitti pikakisan Kalastaja-veistoksella.
Facebook: vladimir.almanov