Yleisölle

Yleisölle

Karhufestivaali GoBearGo – KouKarhuKou
Ilomantsi 15.–17.8.2019

Karhufestivaalit järjestetään kuudetta vuotta peräkkäin karhujen luvatussa maassa Ilomantissa.

Karhufestivaali on itäisin kulttuurifestivaali ja yksi Suomen erikoisimmista kesätapahtumista. Festivaali juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua. Festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen ja järjestetään Ilomantsissa, jossa on runsain karhukanta Suomessa.

Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Aivan Venäjän rajalla sijaitseva kunta on vireä kulttuuripitäjä ja esittelee taidokkaasti itäistä perinnettä niin esittävässä taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuisessa auringonpaisteessa sahat pärähtävät käyntiin jo kuudetta kertaa, etsien puun sisältä haluttua muotoa. Karhuareena on täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää ja meteli on melkoinen itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä.

Yleisö pääsee nauttimaan erikoisen kummallista kulttuuria kolmen päivän ajan. Torstaista perjantaihin kisataan karhunveiston mestaruudesta teemalla GoBearGo / KouKarhuKou. Lauantai huipentuu kiihkeään pikaveistokilpailuun.

Ja herkkusuille on tietysti tarjolla samaan aikaan, perjantaina ja lauantaina järjestettävien Villiruokafestareiden antimia.

Karhufestivaalin 2019 ohjelman löydät täältä.

Tervetuloa sankoin joukoin Ilomantsiin!

Karhufestivaalien 2019 veistäjät haastetaan kuvaamaan liikettä ja toimintaa. GoBearGo!

Karhufestivaalien 2019 veistäjät haastetaan kuvaamaan liikettä ja toimintaa. GoBearGo!