Yleisölle

Yleisölle

Karhufestivaalit Villi luonto 16.–18.8.2018

Karhufestivaalit järjestetään viidettä vuotta peräkkäin karhujen luvatussa maassa Ilomantissa.

Karhufestivaali on itäisin kulttuurifestivaali ja yksi Suomen erikoisimmista kesätapahtumista. Festivaali juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua.  Festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen ja järjestetään Ilomantsissa, jossa on runsain karhukanta Suomessa. Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Aivan Venäjän rajalla sijaitseva kunta on vireä kulttuuripitäjä ja esittelee taidokkaasti itäistä perinnettä niin esittävässä taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuisessa auringonpaisteessa sahat pärähtävät käyntiin jo viidettä kertaa, etsien puun sisältä haluttua muotoa. Karhu Areena on täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää ja meteli on melkoinen itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä.

Yleisö pääsee nauttimaan erikoisen kummallista kulttuuria kolmen päivän ajan. Torstaista perjantaihin kisataan karhunveiston suomenmestaruudesta teemalla Metsän kansaa ja lauantaina jatkamme pikasahauksen merkeissä.

Sankoin joukoin mukaan vuoden 2018 karhufestivaaleihin!