Yleisölle

Yleisölle

    Karhufestivaali Metsän kansaa
    Ilomantsissa 24.–26.8.2017

Karhufestivaalit järjestetään neljättä vuotta peräkkäin karhujen luvatussa maassa Ilomantissa.

Karhufestivaali on itäisin kulttuurifestivaali ja yksi Suomen erikoisimmista kesätapahtumista. Festivaali juhlistaa luovuutta, uudistuvaa kansanperinnettä ja Suomen kansalliseläintä, karhua.  Festivaali osuu karhunmetsästyskauden avaukseen ja järjestetään Ilomantsissa, jossa on runsain karhukanta Suomessa. Ilomantsi on matkailijalle muutenkin mielenkiintoinen käyntikohde. Aivan Venäjän rajalla sijaitseva kunta on vireä kulttuuripitäjä ja esittelee taidokkaasti itäistä perinnettä niin esittävässä taiteessa kuin ruokakulttuurissakin.

Elokuisessa auringonpaisteessa sahat pärähtävät käyntiin jo neljättä kertaa, etsien puun sisältä haluttua muotoa. Karhu Areena on täynnä veistäjiä, miehiä ja naisia. Sahanpuru pöllyää ja meteli on melkoinen itseoppineiden veistäjien etsiessä karhua puun sisältä.

Yleisö pääsee nauttimaan erikoisen kummallista kulttuuria kolmen päivän ajan. Torstaista perjantaihin kisataan puunveiston maailmanmestaruudesta teemalla Metsän kansaa ja lauantaina juhlistamme Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlallisin menoin niin ikään pikasahauksen merkeissä. Lauantaina on myös luvassa mukavaa yhdessä oloa ja juhlahumua Syödään yhdessä -tapahtuman tiimoilta.

Sankoin joukoin mukaan vuoden 2017 karhufestivaaleihin!

 

Majoitu Ilomantsissa ja tutustu alueen muuhun matkailutarjontaan!

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy

Kalevalantie 13, 82900 Ilomantsi

Lisätiedot ja majoitusvaraukset:

0400 240 072

ilomantsi@visitkarelia.fi

www.visitkarelia.fi/ilomantsi

facebooktwitterinstayoutube