Eija Irene Hiltunen 2020IMG_5409 – kopio
Eija Irene Hiltunen_MG_4969
mie ja karhu Antero Lehikoinen4
Kuva: Eija Irene Hiltunen 2020_MG_3968
Eija Irene Hiltunen 2020_MG_4360
Heli Kallio-Kauppinen 2020IMG_5662 (2)
_MG_4888

Etusivu

Etusivu

Ajankohtaista

 • ILO!LUMI luo lumenveiston SM-kisat Ilomantsiin helmikuussa

  Karhuja voi helmikuussa veistää Ilomantsissa myös lumesta. Lumenveiston SM-kilpailu pidetään Ilomantsissa 19.–21.2.2021. Tapahtuman nimi on ILO!LUMI ja kilpailun teemana on ILO.

  Lue lisää >>

 • ITE karhu -näyttely huipentaa syyslomien viikon Savonlinnassa

  Rekkakuormallinen Ilomantsin karhuja matkusti Savonlinnan Nälkälinnanmäelle ITE karhu -näyttelyyn. Lainareissun loppuhuipennus on käynnissä syyslomien aikana. Näyttelyn voi nähdä vielä 25.10.2020 saakka. Karhufestivaalin lisäksi näyttelyssä on mukana kokonaisuus Juha Käkelältä ja Paula Huhtaselta sekä luontokuvaaja Antti Leinoselta. Näyttelyn järjestää Savonlinnan maakuntamuseo, kumppaninaan Maaseudun Sivistysliitto ja Karhufestivaali.

  Lue lisää >>

 • Yleisö valitsi suosikikseen Raimo Hautaluoman Palaveri erämaassa -veistoksen

  Karhufestivaalin vuoden 2020 veistokilpailussa yleisö valitsi suosikikseen kurikkalaisen Raimo Hautaluoman veistoksen Palaveri erämaassa. Veistoksessa karhu ja korpit ovat eloisassa vuoropuhelussa neuvottelemassa yhteisistä ruoka-apajista. Toiselle sijalle tuli mikkeliläisen Jani Grönlundin Määtkös siitä! Kolmos- ja nelospaikoille lähes yhtä suosittuina tulivat ylivieskalaisen Ari Vähäkankaan Marjanpoimijat ja pyhäsalmelaisen Timo Nevalaisen Hirvveetä kyyttii.

  Lue lisää >>

Karhufestivaali 2021 – teemana “karhu ja pentu”

Ensi vuonna Ilomantsin kahdeksas Karhufestivaali järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.–15.8.2021. Maaseudun Sivistysliitto toteuttaa tuolloin puunveistokilpailun teemalla Karhu ja pentu. Otsikon myötä veistäjät haastetaan pohtimaan ylisukupolvista vastuullisuutta ja kestävän kehityksen teemoja. Lopulliset toteutusmuodot riippuvat luonnollisesti siitä, onko kansainvälinen osallistuminen vuoden kuluttua mahdollista.

Matkailijan Ilomantsi

Ilomantsin palvelukartta

Vuoden 2020 voittajat

Vuonna 2020 veistokilpailun teemana oli Vapaa tyyli – Freestyle. Tuomariston valitsemaksi voittajaksi tuli juvalainen Timo Teittinen veistoksellaan Maaseudun Tulevaisuus. Uutinen palkituista löytyy täältä. Tuomariston yleislausunto ja perustelut löytyvät täältä  ja teoskohtaiset maininnan täältä.

Yleisö sai äänestää suosikkiaan paikan päällä ja netissä. Yleisö valitsi suosikikseen Raimo Hautaluoman veistoksen Palaveri erämaassa. Uutinen yleisöäänestyksen tuloksista löytyy täältä.

Tutustu ITE-taiteeseen

Puunveisto on Suomessa itseoppineiden taiteilijoiden luonteenomaisin ilmaisumuoto, moottorisaha on tyypillisin väline ja karhu on aiheista rakkain. – Tältä pohjalta on syntynyt Karhufestivaali. Se kokoaa itseoppineet puunveistäjät Ilomantsiin työskentelemään yhdessä ja kohtaamaan kiinnostunutta yleisöään. – Lue lisää ITE-taiteesta.