Hämeen ITE-löytöjä esittelyssä Hämeenlinnan pääkirjastolla

ITE HÄMEESSÄ
Teksti: Paula Susitaival

Millaisia löytöjä ITE-kartoituksilla tehdään? Hämeenlinnan pääkirjastolla voit ottaa asiasta selvää 28.11. saakka.

Hämeen ITE-kartoitus on ollut käynnissä kohta vuoden ajan. Kartoittajat Juho Haavisto ja Paula Susitaival ovat haasteellisesta pandemiatilanteesta huolimatta päässeet tutustumaan kymmeniin kiinnostaviin taiteilijapersooniin, heidän tuotantoonsa ja kiehtoviin teosympäristöihin. Paula on summannut ensimmäisen kartoitusvuoden tunnelmia Taidetutka -verkkolehden blogissa.

Vuoden aikana kertyneitä taiteilijalöytöjä esitellään valokuvin Hämeenlinnan pääkirjaston aulagalleriassa 17.-28.11.2020. Kiertonäyttelyksi suunnitellulle kokonaisuudelle etsitään jo seuraavaa esittelypaikkaa.

Kirjaston kuvanäyttelystä kannattaa suunnistaa Hämeenlinnan taidemuseolla 7.3.2021 asti esillä olevaan Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyyn.

Kompaktin koosteen kuvat on ottanut Juho Haavisto, ja ne on tulostettu polykarbonaatille. Tulosteet on toteuttanut brändäämö. Näyttely voidaan pystyttää tarvittaessa mihin tahansa soveliaaseen tilaan. Kartoituksen edetessä on myös varauduttu täydentämään kokonaisuutta uusin valokuvin. Otathan yhteyttä jos sinulla on mielessäsi hyvä esillepanopaikka!

Näyttelyssä esitellään teos- ja henkilökuvin seuraavat hämäläiset ITE-taiteilijat:

Kian Ajdari
Vesa Väänänen
Seija Hakala
Martti Hartikainen
Markku Heikkinen
Enni Id
Johannes Ivakko
Tuula Juhola
Erkki Känkänen
Leo Laakko
Hymy Laine
Erkki Niemi
Kari Onninen
Esa Pajulahti
Pirjo Rantala
Pekka Salminen
Martti Sarastamo
Seppo Suomensyrjä


ITE Hämeessä – omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi -hankkeessa (2019–2021) Maaseudun Sivistysliitto kartoittaa Kanta- ja Päijät-Hämeen itseoppineita nykykansantaiteen tekijöitä sekä muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä. Hankkeessa kootaan ja tallennetaan uutta tietoa, esitellään ITE-taidekohteita yleisöille sekä tarjotaan tuloksia käytettäväksi kylien ja alueen brändäämiseen ja maaseudun matkailupalveluihin. 

Hanketta rahoittaa Hämeen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.

Kirjoittaja