Arja Kilvensalmi / Adele

Kiuruvesi (1958)

”Naiset ovat enkeleitä, vain siivet puuttuvat”, niin lausuu taiteilija Adele, Arja Kilvensalmi. Hänen kauniit, herkät teokset ilmentävät samaa kieltä. Naisen voima, naiseus, naisen elämä ovat inspiroiva ehtymätön aihepiiri, mistä Adele on ammentanut monikerroksellisia, sielukkaita teoksiaan maalatessaan. Toki muitakin teemoja löytyy, koska hän on tehnyt jo kauan taidetta.

Adelen teoksissa kiehtovalla tavalla hauraan kaunis estetiikka on voima. Se vie katsojan toisiin maailmoihin, oli aihe abstrakti tai esittävä, maisema, nainen tai asetelma. Maalauksia katsellessa kuvan takaa nousee kuvia, lisämerkityksiä. Työt elävät ja näyttäytyvät varmasti jokaiselle katsojalle omalla tavallaan ja herättävät erilaisia tunnetiloja.  

Lapsuudestaan saakka kauniiden asioiden perään ollut ja moniammattisesti töitä tehnyt taiteilija Adele on aloittanut maalaamisen 1980-luvulla. Koulutukseltaan hän on kokki ja myyjä. Adele työstää teoksiaan sekatekniikalla. Hän maalaa paljon sormin akryyliväreillä yhdistäen välillä teoksiinsa tussia, erilaisia kankaita, tapettia, verkkoja, mitä työ milloinkin sattuu kaipaamaan.

Teksti ja kuvat: Mari Kekäläinen