Ajankohtaista

ITE Hirveetä! -näyttely avautuu Parkanossa

ITE Hirveetä!
Yhdeksäs ITE-taiteen puistonäyttely
Parkanon kaupungin keskusta
kesä–elokuu 2020

ITE-kesäkaupungissa Parkanossa voi nykykansantaidetta katsella turvallisesti ulkona puistoissa ja katujen varsilla. Kesän 2020 näyttelyn teema on ITE Hirveetä! Onko taide hirveen ihanaa vai ihan hirveetä?

Näyttelyn kuraattori Arto Tuominen on saanut mukaan nimekkään joukon ITE-taiteilijoita. Kyseessä on nyt yhdeksäs vuosi tuoda kaupungin keskustaan ITE-taidetta koko kesän ajaksi.

– Parkano on maastollisesti kuin tehty puistotaiteen kesänäyttelypaikaksi, sanoo Tuominen.

Tänä vuonna esillä on useita hirviaiheisia töitä muistuttamassa siitä, miten Parkanon Parooni eli metsänhoitaja Gustaf Wrede af Elimä reilut sata vuotta sitten pelasti Suomen hirvikannan.

ITE-kesäkaupunki Parkano kutsuu avosylin tutustumaan ITE Hirveetä! -puistonäyttelyynsä. Näyttely levittäytyy eri puolille kaupunkia koko kesän ajaksi. Kuvassa pöytyäläisen Kyösti Iitin veistos Iso hali. Kuva Hanna Tuuri.

Näyttelyn taiteilijat ovat Marja-Liisa Alanissi, Arto Ali-Eskola, Irja Alinen, Raimo Flink, Raimo Hautaluoma, Paula Huhtanen, Kyösti Iitti, Teuvo Jalonen, Alpo Koivumäki, Juha Käkelä, Väinö Oja, Jorma Pihl, Tuomo Rantanen, Pekka Törmä ja Tauno Vuorenniemi.

Teosten löytämistä helpottaa tälläkin kertaa ITE-mobiilireitti. Kesäkuun alussa julkaistava applikaatio ohjaa kulkijan teokselta toiselle ja tarjoaa reitin lisäksi tietoa töistä. Mobiilireitin linkki tulee osoitteeseen www.parkanoon.fi.

Näyttely on osa valtakunnallista ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuotta. Sen toteuttaja on Parkanon kaupunki, yhteistyötahona Maaseudun Sivistysliitto.

Lue näyttelyn tiedote.