Veistäjille

Karhunveiston mestaruuskilpailu 2019

Karhufestivaali GoBearGo / KouKarhuKou
Ilomantsissa 15.–17.8.2019
Karhunveiston mestaruuskilpailu to–pe 15.–16.8.2019

Karhunveistäjät haastetaan tänä vuonna kuvaamaan liikettä, vauhtia ja toimintaa!

Torstaina ja perjantaina 15.–16.8.2019 kisataan karhunveiston mestaruuden pitkässä kilpailussa teemalla GoBearGo / KouKarhuKou.

MESTARUUSKILPAILUN SÄÄNNÖT 2019

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kotisivullamme www.karhufestivaali.fi olevaa lomaketta käyttäen tai lähetä ilmoittautuminen osoitteeseen raija.kallioinen@msl.fi.

Kilpailijoiden valinta

Kilpailuun otetaan ilmoittautumisten sekä kutsumenettelyn perusteella 20-25 veistäjää.

Osallistujille lähetetään 4.6.2019 mennessä kirje, jossa annetaan tarkemmat ohjeet muun muassa veistopaikoista sekä majoitusvarausten tekemisestä ja ruokailujärjestelyistä.

Kilpailijan tulee olla vähintään 16-vuotias. Alle 18-vuotiaan kilpailijan ilmoittautumisessa tulee olla liitteenä huoltajan suostumus.

Veistäminen

Veistettävä teos tulee tehdä annetusta puusta. Veistokseen ei saa liittää ulkoisia ainesosia eikä pintaa saa käsitellä maaleilla tai suoja-aineilla. Pintakäsittely kaasuliekillä on sallittu noudattaen huolellista turvallisuutta, mutta avotulen käyttö on kielletty.

Veistäjälle osoitettu pölkky on mahdollista vaihtaa kerran ennen kilpailun alkua.

Pinnan suojauskäsittelyn voi veistäjä halutessaan tehdä kilpailun tulosten julkistamisen jälkeen.

Työkalut, varusteet ja työturvallisuus

Moottorisahan lisäksi voi käyttää myös muita puuntyöstövälineitä.

Veistäjä tuo kilpailuun tarvitsemansa työvälineet, polttoaineen ja teräketjuöljyn (eko) sekä mahdollisesti tarvitsemansa jatkojohdot.

Veistäjän on käytettävä turvavarusteina vähintään viiltosuojahousuja, turvakenkiä sekä kuulosuojaimia ja silmäsuojia. Veistäjä tuo kisapaikalle omat turvavarusteensa.

Veistäjä huolehtii itse omasta vakuutuksestaan.

Veistäjä sitoutuu noudattamaan työskentelytapaa, jossa huomioi oman sekä muiden kilpailijoiden ja yleisön turvallisuuden.

Työskentelyaikataulu

Ilmoittautuminen on torstaiaamuna 15.8. klo 9–11. Kilpailuaika on torstaina klo 12–18 ja perjantaina klo 9–17.

Arvostelu ja palkinnot

Karhunveiston mestaruuskilpailun teemana on vuonna 2019 GoBearGo / KouKarhuKou. Veistäjät haastetaan kuvaamaan liikettä, vauhtia, toimintaa. Kilpailun järjestäjä toivoo persoonallista ja luovaa lähestymistä teemaan. Arvioinnin perusteet julkistetaan kesäkuussa 2019 Karhufestivaalin kotisivulla.

Palkinnot: 1. sija 1000 €, 2. sija 500 €, 3. sija 300 €. Yleisön suosikki 400 €.

Tuomaristo

Kilpailutuomaristo koostuu kilpailun järjestäjän valitsemista asiantuntijoista.

Arvioinnin perusteiden pohjalta tuomaristo valitsee kolme palkittavaa teosta.

Palkintojenjako on lauantaina 17.8.2019 klo 15.00.

Kilpailuveistosten omistajuus

Kilpailuissa veistetyt työt jäävät Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen omistukseen. Veistoksista laaditaan kirjallinen luovutussopimus. Joitakin karhuja on varattu ns. sponsorikarhuiksi toimintaa tukeville yrityksille. Omistaja varaa oikeuden myös veistosten huutokauppaamiseen. Tuleva omistaja vastaa veistosten esilläpidosta, ylläpidosta ja säilytyksestä.
Maaseudun Sivistysliitto varaa oikeuden valita kaksi veistosta ITE-taiteen kokoelmaansa.

Kuvaaminen

Kilpailun yhteydessä otettavia valokuvia ja tallenteita on järjestäjillä oikeus käyttää aiheeseen liittyvässä viestinnässään.

Järjestäjät

Kilpailun järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto ry ja MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys. Kilpailu kuuluu osana Karhufestivaaliin 2019.