Romurinsessan aarteita Salon taitokeskuksen galleriassa

Uutiset
Marjut Kauppinen kotonaan. Kuvaaja Olli Lähdesmäki / Maaseudun Sivistysliitto.

Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuuki jatkaa suomalaisten ITE-taiteilijoiden teosten esittelyä. Nyt vuorossa on lapinlahtelaisen Romurinsessan eli Marjut Kauppisen Romurinsessan aarteita -näyttely.

Näyttely pitää sisällään runsaasti värejä sekä yllättäviä materiaalien yhdistelmiä. Kaikessa huokuu ilo, rohkeus ja kantaaottavuuskin. Kauppisen tie ITE-taiteilijaksi alkoi kymmenen vuotta sitten sen jälkeen, kun hän oli ostanut miehensä kanssa ”talon keskeltä metsää”. Vaikka kädentaidot ovat aina olleet Kauppiselle tärkeitä, vasta maaseudun rauha ja riittävä tila synnyttivät Romurinsessan.

Nykyään rinsessan ja miehensä tila Onnela Lapinlahden Varpaisjärvellä toimii myös matkailukohteena. Kesäaikaan Onnelan piha täyttyy paitsi eläimistä, myös Romurinsessan taiteesta.

Marjut Kauppinen (Romurinsessa), Hyvikset. Kuva Salon taitokeskus Kompuuki.

Romurinsessan aarteita
1.11.–22.12.22
Salon taitokeskus / Galleria Kompuuki
Rummunlyöjänkatu 2, Salo
Avoinna:
ti–pe 10–17
la 11–16
Opastukset ryhmille:
Hannele Ruponen, p. 040 849 9648

Galleriatila Kompuuki on Salon taitokeskuksen yhteydessä toimiva näyttelytila, jossa esitellään maan eturivin ITE-taiteilijoiden töitä. Yhteistyökumppanina toimii Maaseudun Sivistysliitto, joka on jo yli 20 vuotta tehnyt kartoitustyötä suomalaisen ITE-taiteen puolesta.

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta ja sana ITE tulee sanoista Itse Tehty Elämä. ITE-taiteilijat ovat pääosin itse oppineita taiteilijoita. ITE-taide kuuluu kansainväliseen outsider-taiteen kenttään.

Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuuki on ainoa kiinteä eteläisessä Suomessa olevan ITE-taiteen näyttelytila.

Lisää ITE-taiteesta: https://msl.fi/itetaide/mitaitetaideon/

Lisää Romurinsessasta: https://msl.fi/itetaide/artist/romurinsessa/

Näyttelyuutinen Taito Varsinais-Suomen sivuilla: https://www.taitovarsinaissuomi.fi/ajankohtaista/vuoden-2022-ite-taiteilija-romurinsessan-nayttely-saloon/