Kymmenes Karhufestivaali päräytettiin käyntiin perinteisin menoin

Karhufestivaali, Veistokilpailu, Uutinen
Karhufestivaalin avajaiset Ilomantsin torilla (kuva: Heli Kallio-Kauppinen)

Kymmenennen Karhufestivaalin aloitusta juhlittiin 10. elokuuta aurinkoisessa säässä Ilomantsin Torilla. Festivaalin johtaja, Maaseudun Sivistysliiton kehittämispäällikkö Timo Reko ja Ilomantsin kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Hannu Hoskonen toivottivat moottorisahaveistäjät ja vieraat tervetulleiksi Ilomantsiin. Timo kiitti kaikkia tapahtuman toteutuksessa ja tukemisessa mukana olleita yhteistyötahoja, yrityksiä ja talkoolaisia. Hannu muistutti, että karhunveistokisa sopii Ilomantsiin erittäin hyvin – alueellahan on runsaasti myös oikeita karhuja. Ja moni on oikean karhun henkilökohtaisesti nähnytkin.

Festivaalin johtaja, Maaseudun Sivistysliiton kehittämispäällikkö Timo Reko kiitti kaikkia Karhufestivaalien järjestelyihin osallistuneita (kuva: Heli Kallio-Kauppinen)
Ilomantsin kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Hannu Hoskonen toivotti Karhufestivaalien kävijät ja moottorisahaveistäjät tervetulleiksi Ilomantsiin (kuva: Heli Kallio-Kauppinen)

Moottorisahaveistäjien esittelyn jälkeen päräytettiin Karhufestivaalit käyntiin perinteisellä moottorisahafanfaarilla.

Fanfaarin jälkeen moottorisahaveistäjät päästettiin irti pöllien kimppuun ja karhunveiston mestaruuskilpailu, Voimakarhujen muotoilu alkoi. Jo ensimmäisen päivän aikana puusta alkoi muotoutua toinen toistaan mielikuvituksellisempia voimahahmoja. Tämän vuoden karhunveistokilpailun Voimakarhu-teeman odotettiinkin kirvoittavan veistotaiteilijoilta monenmoisia toteutuksia ja odotukset varmasti palkitaan!

Tervetuloa Ilomantsin Karhumetsään seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä. Pääset tunnelmaan myös somekanavillamme @karhufestivaali Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa.

Hampaat kuntoon vaikka moottorisahalla. Christian Häggman hioo (kuva: Riitta Johanna Laitinen).
Veistäminen on hauskaa, Marika Kylmä Voimakarhua muotoilemassa (kuva: Riitta Johanna Laitinen).
Ulla Haglund taiteilee (kuva Heli Kallio-Kauppinen).
Puru lentää kun Raimo Hautaluoma sahaa (kuva: Heli Kallio Kauppinen).
Elina Lehtinen Voimakarhua ilmentämässä (kuva Heli Kallio-Kauppinen).
Peter Hausgaard Gregersen luo Voimakarhua antaumuksella (kuva Heli Kallio-Kauppinen).