CARW4 ja teos Karjalan voima vuoden 2023 Karhufestivaalien karhunveistonkilpailun yleisöäänestyksen voittajaksi

Karhufestivaali, Veistokilpailu, Uutinen
Yleisöäänestyksen voittaja moottorisahataiteilija CARW4 ja teos Karjalan voima (kuva: Riitta Johanna Laitinen)

Lappeenrantalainen moottorisahataiteilija CARW4 ja teos ”Karjalan voima” voitti vuoden 2023 Karhufestivaalien yleisöäänestyksen 412 äänellä. Hän sai hieman yli 25 % annetuista yleisöäänistä. Yleisöäänestyksen voitto oli lisä taiteilijan menestykseen Karhufestivaaleilla: hän saavutti karhunveiston mestaruuskilpailussa toisen sijan ja pikakilpailussa tuli voitto.

Toiseksi eniten yleisöääniä, n. 21 % sai alaveteliläinen Ulla Haglund teoksella ”Kaveria ei jätetä”. Kolmanneksi yleisöäänestyksessä tuli ylivieskalainen Ari Vähäkangas teoksellaan ”Muutakin kuin voimaa”. Hän sai vajaat 12 % yleisön äänistä.

Lahjakorttiarvonnassa onnetar suosi äänestäjiä Lieksasta, Tohmajärveltä ja Tuomiojalta. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Yleisöääniä jätettiin nyt yli 70 % enemmän viime vuoteen verrattuna – tänä vuonna äänestyslippuja palautettiin huikeat 1626 kpl. Äänestys oli käynnissä Karhufestivaalien alkamisesta elokuun loppuun saakka. Kaikki Karhumetsän kävijät saattoivat jättää äänestyslippunsa paikan päällä.

Lämpimät onnittelut kaikille ja kiitos äänestäjille!

Lue lisää:

Joensuulainen Marika Kylmä v. 2023 karhunveiston mestaruuskisan voittoon

Voima-teeman tulkinnat, värien käyttö ja välineistö puhuttivat tuomaristoa Karhufestivaalilla 2023